2 Temmuz 2016 Cumartesi

Kısa Saçlar İçin Tüyolar


Uzun saçın yeri her zaman ayrı. Ancak bazı kesimler insanda bir değişiklik yapayım hissi uyandırıyor. Sizce de saçınıza biraz değişiklik yapmanın zamanı gelmedi mi? Saçlarınıza biraz farklılık katmak istiyorsanız, bir cesaretle kısa veya omuz hizasındaki kesimlere yönelebilirsiniz. Tabi bu işe kalkışmadan önce yüzünüze ve saçınıza en uygun kısa saç modelleri hakkında bilgi edinmenizde fayda var.

Tepesi uzun, yandan ayrılmış ve perçemli bob gibi pixie modellerinin yanı sıra düz, perçemli, karışık katlı ve klasik bob tarzı omuz hizasında kesimler var.

Bunlardan hangisi sizin için uygun, kısa saç size uygun mu, kullanımı kolay mı vb. detaylara dikkat ederek harika bir saç kesimine sahip olabilirsiniz. İşte kısa ve omuz hizasında saç kesimine dair tüyolar;

Kısa saç kesimi için ipuçları

Saçınınız düz ve ince telliyse;

Saçınız düz ise Pixie denilen kısa kesimlere yönelebilirsiniz. Oldukça kısa ve havalı bir model olan Pixie kesimler, ince telli düz ya da hafif dalgalı saçlar için ideal. Kalın telli ve kıvırcık saçlı olup bu kesimi tercih edecekseniz, nemli havalarda veya terlediğinizde saçlarınızın yuvarlak bir şekilde kabarabileceğini göze almalısınız.

Yuvarlak ve küçük bir yüze sahipseniz;

Kısa saç yüz hatlarını daha da ön plana çıkarır. Eğer yuvarlak ve küçük bir yüzünüz varsa, yumuşak modelleri deneyin. Yüzünüzü beğeniyorsanız, saçınızı kısacık kestirerek hem yüz hatlarınızı belirginleştirir, hem de dikkatleri gözlerinize çekebilirsiniz. Saç stilisti Peter Gray’e göre şakaklardaki saçlara verilen kare bir form yuvarlak yüzlere çok yakışıyor.

Köşeli bir yüze sahipseniz;

Perçemlerin derin bir şekilde yandan ayrılıp yüze düşürüldüğü modeller sizin için uygun olabilir. Bu tip bir model açılı yüze daha yumuşak bir görünüm kazandıracaktır. Ayrıca bu tür bol katlı kesimler şekillendirici ürünlerle daha kolay şekil alabilir.

Bir başka yöntem ise tepedeki tutamları biraz uzun bırakmak olacaktır. Böylece saçınızı şekillendirmeniz kolaylaşabilir. Kusursuz, net ve yumuşak bir görünüm için nemli saça durulanmayan saç kremi sürerek tarayın.

Kullanılışı:

Saçınızı ayda bir düzelttirmeniz gerekebilir. Ancak günlük kullanımda fazla bakıma ihtiyaç duymaz. Yıkayıp çıkabileceğiniz rahat bir model olur. Saç köklerine hacim kazandırmak için biraz saç bakım yağı uygulayabilirsiniz. Sade ve aynı zamanda stil sahibi görünmek isteyenler Pixie modelini tercih edebilir.
Omuz hizası saçlar için ipuçları

Saçınız az ise;

Omuz hizasında saç kesimi için fazla saçınızın olmamasında fayda var. Saçlarınızın gür olması kabarmasına yol açarak saçınızı kontrol etmenizi zorlaştırabilir. Özellikle kıvırcık saçlı olup düz kesim yaptıranlar bu sorunu yaşar. Saçınız kalın telli ve dalgalıysa katlı kestirmenizi öneririz. Düzleştirici ve saç şekillendiriciniz ile yakın bir ilişki kuracağınızı belirtelim.

Keskin yüz hatlarınızı dengelemek istiyorsanız;
Bu ara boy genelde tüm yüz şekillerine uygundur. Eğer kare ya da açılı bir yüzünüz varsa, tüm saçı katlı kestirerek bu sert ifadeyi yumuşatabilirsiniz.

Yuvarlak ve oval yüzünüz varsa;

Tercihinizi küt kesimden yana kullanın. Küt kesilmiş omuz hizasında bir saça düz fön uygulanması modeli daha iyi gösterirken, hareketli dalgalar açılı yüzleri dengeleme konusunda bir numaradır. Katlı kesimlerde de dalgalı fönler çok hoş durur.

İnce telli saçlar için;

Saçlarınız ince telliyse klasik bob kesimini deneyin. Klasik kesim ile ince telli saçlara dolgun bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Saçınızı şekillendirmek için;

Orta boydaki saçlar 15 dakikada harika bir görünüme kavuşabilir. Bunun için hızlı bir fön, biraz parlatıcı krem ve uçlara sürülecek serum yeterli.

Klasik tarzdan yanaysanız;

İddialı modeller yerine klasik ama şık modeller sizi cezbediyorsa, omuz hizasında bir kesim tam size göre. Böylece kısıtlı da olsa farklı saç modellerini deneme şansına sahip olursunuz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder