31 Temmuz 2016 Pazar

Bohem Saç Örgüsü Nasıl Yapılır ?


Saçınıza artık farklı modeller mi denemek istiyorsunuz? Cool ve umursamaz mı takılmak istiyorsunuz. Ama hippi gibi de görünmek istemiyorsunuz. Modern ve bir o kadar da hoş bir izlenim bırakacak farklı bir model mi istiyorsunuz? Belki de örgülü bir model, belki de bohem saç örgüsü tam da size göredir.

Bohem saç örgüsü son zamanlarda Avrupa ve Hollywood’un ünlü oyuncuları ve sanatçıları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Mesela Blake Lively.

Öncelikle yüz tipinizi göz önünde bulundurarak saçınızın boyunu ayarlamalısınız. Yuvarlak, baklava ve ufak köşeli yüz hatlarına sahip bir yüz tipiniz varsa bu modelde bir örgü size çok yakışacaktır.

Saçınızı örmeden önce mutlaka güzelce kurutmalısınız. Güzelce taradıktan sonra saçınızı sol veya sağ tarafa doğru ayırmalı ve bir kısmını balıksırtı biçiminde dağınık bir biçimde örmelisiniz. Çok fazla düzenli bir örgü olmasına gerek yok hatta dağınık olması tercihimizdir. Kalan saçlarla iki kere daha balıksırtı örmelisiniz. Yani tek taraflı üç tane balıksırtı örgümüz olmalı. Daha sonra en alttaki örgüyü ellerinizle genişleterek bollaştırın ve dağıtın. Daha sonra en üstteki balıksırtı örgüyü en alttaki örgüye tel toka yardımıyla tutturun ve ikisinin tek parça gibi görünmesini sağlayın. Bir tane uç görünmesi için de en uçları tek bir lastikle bağlayın ve işte bohem saç örgünüz hazır!

kaynak:http://www.kadinportali.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder