24 Temmuz 2016 Pazar

Çocuk Odası Hangi Renk Olmalı


Renkler büyüklerin olduğu gibi çocuklardada ruhunu ve zihinsel gelişiminde önemli ölçüde etkiler. Çocuk odası hangi renk olmalı diyorsanız önce sıcak ve soğuk renkler ne anlama gelmekte onu öğrenelim.

Sıcak renkler uyarıcı etki yaparken,soğuk renkler sakinleştirdiği bilim adamları tarafından kanıtlanmış bir tezdir. Sizlere hangi rengin çocuklarda nasıl etkili olduğunu anlatan bir yazımız ile karşınızdayız
Yeşil: Çocukların birbirleriyle arkadaşça ve yardımsever bir şekilde iletişim kurabilecekleri samimi bir ortam yaratır. Ayrıca, arkadaşlarla yaşanabilecek zor durumlarda kendine güveni vurgular. Özellikle eğiticilik rolü bakımından da hakim bir renktir.

Turuncu: Sessiz ve utangaç bir çocuğun kabuğunu kırması için en uygun renktir. Bu rengin samimiyeti vurgulayan doğası, çocuklar arasındaki etkileşimi artırır ve pasif bir çocuğun daha katılımcı olmasına yardımcı olur.

Açık turuncu: Çocukların mizah duygusunu harekete geçirir. Şeftali rengi ise gerçek dostluğu vurgular.

Siyah: Siyahla büyüyen çocukların normlara başkaldırdığı görülmüştür. Kararlarını vermeyi seven, inatçı ve hırslı çocuklar siyah rengi tercih ederler.

Sarı: Algı odaklanması ve sözcüklerle rakamların hatırlanması için zihni harekete geçirir. Dikkat çeker ve eyleme geçmeden önce düşünmeyi hatırlatır. Öğrenme sürecinde, olumlu bir hava yaratması açısından, çocukların oyun alanlarının ve ders çalışma odalarının aydınlatılması için sarı renk tercih edilmelidir.

Limon sarısı: Aile bireyleriyle eğlenceli aktivitelere yöneltirken, başkalarına karşı düşünceli olmayı da vurgular.

Altın sarı: Çocukların bir işi zevk duyarak yapmalarına ve sonuçlandırmalarına yardımcı olur.

Parlak sarı: Özellikle küçük yaştaki çocukların hoşuna gider ve olumsuz koşullarla duygusal anlamda baş edebilmeleri için onlara yardımcı olur.

kaynak:http://www.34numara.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder