31 Temmuz 2016 Pazar

Yeni Kurulan Evler İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yeni ev kurmanın heyecanı birçok kişi için faklı telaşları içerir. Kimi sadelikten yana olup rahat alışveriş ederken, kimileri de gösterişe meraklıdır ve ev dekorasyonu için her ayrıntıyı en ince detayına kadar düşünür. Ancak bilinmesi gereken, evin yuva olabilmesi için gerekli sıcaklığın her türlü dekorasyonda yansıtılmasıdır. Yeni gelin evlerinde yapılan en önemli hatalardan biri de karmaşık desenli birden çok eşyanın bir odaya tıkıştırılmış olmasıdır. Göz yoran ve sadelikten uzak bu tür mobilya ve eşyalar, ilerleyen zamanlarda pişmanlığa neden olacak seçimlerdir. Bu sebeple uzun yıllar geçerliliği olan eşya seçimine özen gösterilmelidir.

Yeni Kurulan Evlerde Yapılan Hatalar

El emeği göz nuru olan danteller, yeni kurulan modern evlerde yapılan hatalar arasındadır. Annelerin çeyize bolca koyduğu dantelleri değerlendirmek adına kalorifer peteklerine kadar dantellerle donatmak, gereksiz abartıya kaçmaya neden olmaktadır. Diğer yandan süslü olması gereken yeni gelin evlerinin çok fazla abartılı süslü olması, karmaşıklığa neden olmaktadır. Ayrıca küçük parçalı çok fazla kalabalık yerine, ihtiyaç görülen eşyalara yeni ev dekorasyonunda yer verilmelidir.

Ev Kuran Yeni Çiftlere Önemli Tavsiyeler

Evinin her eşyasını kendi seçmek isteyen gelin adayları, yaptıkları bazı hatalarla, ev dekorasyonunun göze batmasına neden oluyor. Özellikle son yıllarda açık renk mobilya ve eşya furyasından eksik kalmak istemeyenler bütün evin dekorasyon renginde beyazı tercih etmektedir. Önemli bir ayrıntı olarak, renklerin evin enerjisine katacaklarını düşünerek, pastel tonlardaki renkler tercih edilebilir. Ayrıca çiçekli döşemelerin her yeri kaplamış olması da, yeni kurulan evlerin kusuru niteliğindedir.

Bütün eşyaların yeniden alınıyor olması, yeni evli çiftlerin evin planına göre eşya seçme olanağı tanıyor. Bu doğrultuda küçük evler için kibar eşyalar seçilebilirken, büyük evler içinde evin içini dolduracak gösterişli eşyalar seçilmelidir.

kaynak:http://www.qkadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder