9 Temmuz 2016 Cumartesi

Kaşlar Nasıl Gürleşir ?

Kaşlar, yüzün çerçevesidir. Bu yüzden yüzümüzün önemli bir kısmını kaplar. Biz kadınların yaptığı en büyük hata ise kaşlarımızı olduğundan fazla inceltmektir. Peki, kaşlarım nasıl gürleşir ? Kaşlarımı gürleştirmek için ne yapmalıyım diyorsanız buyurun önerilere.

Eğer gür kaşlara sahip olmak isterseniz kaşlarınızı aldırmayın. Çünkü; aldırılan kaş kolay kolay eski haline gelmeyecektir. Kaşlarınızı gürleştirmek istiyorsanız düzenli bir bakım uygulayın. Yani bu demek oluyor ki bir gün krem vs. sürüp diğer gün sürmemezlik yapmayın. Öncelikle kaşlarınızı almayın. Bırakın kendi haline uzasın. Fazla kısımlarını makas yardımı ile kesin.


Kullandığınız rimel bittikten sonra rimel fırçasını yıkayın. Fırça ile gece yatmadan önce badem yağına batırarak yavaşça masaj yapın. Yavaş hareketlerle aşağıdan yukarı doğru hareketler uygulayın. Bir başka öneri ise vazelin kullanmak . Gece yatmadan önce kaşlarınızın seyrek yerlerine vazelin uygulayın. Kaşları nemlendirdiği için her banyo sonrası ve gece yatmadan önce sürün. Banyo yapmadan öncede vazelin sürebilirsiniz. Çünkü; kuruyan cilt dökülme yapar. Kaşlarımızda nemlenmediği zaman dökülür. Amaç burada nemlendirmektir.


Bir başka çözüm önerisi ise hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı piyasalarda 48 tl civarında satılmaktadır. Hindistan cevizi yağı kaş , kirpik ve saçlarda uzatıcı özelliğe sahiptir. Nemlendirici özelliği sayesinde gür kaşlara sahip olmak çok kolay. Sadece düzenli kullanmanız gerekiyor. Hindistan cevizi yağını güneşli bir yerde bekleterek sıvı hale getirirseniz daha rahat kullanabilirsiniz. Bir başka öneri ise badem yağı ve hint yağı karışımıdır. Bu karışım sayesinde kaşlarınızda parlaklık ve gürleşmeye şahit olabilirsiniz.


Saç markası olan HC Hair complex ürünü de saçları uzatma vaadinde bulunuyor. Bu ürün saçlarda uzatma sağladığı gibi kaşlarında uzamasında etkilidir. İçerisi doğal olduğu için yoğun bir kokusu vardır. Fakat bu bitkisel olmasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden çok fazla sürmeyin. Hassas ciltlere kaşıntı yapabilir. Kulak çubuğu ile sürerseniz daha iyi olur. Sadece bir şeyler sürüp olmaz. Yediğiniz yemeklere de özen gösterin. Keçiboynuzu suyunu tüketin. Hem saç hem kaşlarda uzatma etkisi var. Hem tüketin hem de suyu ile kaşlarınızı yıkayın. Fakat sıcak su olmasın. Soğuk ya da ılık bir şekilde kullanın. Ardından temiz diş fırçası ya da kulak çubuğu ile kaşlarınıza masaj yapmayı unutmayın.

kaynak:http://www.modanium.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder