5 Temmuz 2016 Salı

Beyoğlu’nda Gidebileceğiniz 12 Güzel Mekan


Beyoğlu İstanbul’un en eski ve köklü semtleri arasındadır. Sadece İstanbul’da değil Türkiye genelinde ayrı bir anlam taşır.

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biri olan ve 16. yüzyıldan bu yana yerleşim görülen olan Beyoğlu, özellikle 17.yüzyılda gelişmeye başladı ve bu dönemde yabancı elçilerinin ve onların çevrelerinin oturduğu bir semt haline geldi. Beyoğlu tam anlamıyla gelişimine 19.yüzyılda başladı ve 1950’lerde Türk iş adamlarının ve aydın kesimin tercih ettiği bir semt oldu.

Bu zaman zarfından bu yana İstanbul’un en İstanbul kokan semtidir Beyoğlu. Tarihi mekanları ve yapıları, pasajlarıyla İstanbul’un vazgeçilmezidir. Burada sanat galerileri, tiyatro, sinema, çeşitli kültürel etkinliklerin yapıldığı tesisler de yer alır. Kozmopolit kelimesinin hayat bulduğu yerdir. İstiklal, Cumhuriyet, İnönü, Cihangir eğlencenin bol olduğu yerler arasında.
Bu özel semtte gidebileceğiniz mekanlar nereler, onlardan bahsedelim.

Fransız Sokağı

Beyoğlu Galatasaray Lisesi arkasında yer alan bu sokak daha önceleri çıkmaz bir sokak iken yeniden restore edilmiş binalar yenilenmiş ve sanat eğlence alanında yeni bir yer olmuştur. Bu sokakta çok sayıda cafeler, restoranlar canlı müzik yapan mekanlar bulunuyor. Hem eğlenip hem yeni lezzetler tadabileceğiniz bir yer arıyorsanız tam size göre.

Otto

İlk açıldığında belirli kesimin rağbet ettiği ancak zamanla bir marka haline gelen bir mekan. Özellikle iş adamları, sanat çevreleri ve konsolosluk çevresinden tercih ediliyor. Asmalımescit’in en gözde yerlerinden biri.


Babylon

Özellikle müzik severlerin konser öncesi ve konser sonrası vakit geçirebilecekleri bir yer olması yanı sıra keyifle zaman geçirebileceğiniz mekanların ilk sırasında yer alıyor.

Picante

Küçük, şirin ve samimi bir ortamın bulunduğu bir mekan. Özellikle Meksika yemeklerinin sunulduğu damak çatlatan cinsten yemeklere sahiptir. Margarita shotlarını mutlaka deneyin.

45’lik

Beyoğlu’nda oldukça salaş bir mekan olup bir rock bardır. Basık tavanı, küçük tavanıyla oldukça samimi ve sıcak bir ortamı vardır. Fiyatları oldukça uygun, bol bol bira içip az ödemek isteyenler için doğru adres.

Beyoğlu Hayal Kahvesi

Her gün canlı müzik dinleme imkanı bulabileceğiniz mekanda birçok ünlü de sahne alıyor. Sezon boyunca konser veren gruplar yer alan bu mekanın oldukça müdavimi var. Programları ve değişiklikleri gitmeden önce arayıp, iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.


Parsifal

Tam anlamıyla vejetaryen mutfağına sahip. Mekanda her gün farklı yemekler müşterilere sunuluyor. Üstelik çalışanlara özel öğlen menüleri de mevcut. Parsifal’de ekmekler bile vejetaryenlere özgü hazırlanıyor. Bunun yanın da süt ve peynir türevi besinler tüketen vejetaryenler içinde özel menü bulunuyor.

Çatı Pasaj Restoran

Beyoğlu’ndaki Suriye Pasajı’nda iki katta birden hizmet veriyor. Klasik meyhane yemeklerinin yanı sıra mezeler de var. Mekanda isteğe bağlı olarak fiks menü ya da a lacarte menü seçeneklerinden faydalanabiliyorsunuz. Üst katında ise Akdeniz mutfağı ağırlıklı dünya lezzetleri sunuluyor.

Limonlu Bahçe

Hem kış hem de yaz gidip kafa dinleyebileceğiniz bir yer. Ama mekanın tadı en çok yaz aylarında çıkıyor. Bahçede rahat rahat oturabileceğiniz koltuklar mevcut. Fonda çalan müzikler oldukça başarılı ve özenle seçilmiş. Makarna, salata, ev köfteleri, kahvaltı ve kebap yemek için gidebilir ve mekanın tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle yazın naneli ve buz denemenizi öneriyoruz.

Helvetia

İstanbul’un en özel mekanlarından biri. Açık mutfakta ev yemekleri müşterilerin beğenisine sunuluyor. Yemeklerin muhteşemliği kadar fiyatları da bir harika. Özellikle pazı borani dillere destan, mutlaka deneyin.

Bibuçuk

Beyoğlu’nun kömür ızgara lokantasında, kanatlar Uzakdoğu usulü ve buffalo wings gibi farklı çeşitlerde sunuluyor. Vejetaryenler için de özel menüler bulunuyor. İki katlı mekan oldukça ferah. Yemek sonrası arkadaşlarla arka tarafta yer alan elektronik dartta kıran kırana bir kapışma geçebilir.

My Moon

Beyoğlu’nda sevilen mekanlardan bir tanesidir My Moon. Oldukça popüler olan bu yerin barı oldukça revaçta. Mekan sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve bar hizmeti veriyor. Kareoke seviyorsanız haftanın her gecesi Türkçe İngilizce kareoke var.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder