14 Temmuz 2016 Perşembe

Günlük Su Tüketimi Nasıl Artırılabilir?


Günlük hayatta sağlığımıza yararlı olabilecek pek çok konuyu sıklıkla göz ardı ediyoruz. Arada bir fast food ile yaptığımız kaçamaklar, ofiste stresimizi azaltacağımızı düşünerek yediğimiz çikolatalar, hararetimizi aldığı yanılgısına düştüğümüz gazlı ve şekerli içecekler, adeta bunun bir kanıtı niteliğinde. Üstelik tüm bunlara ek olarak, günlük su tüketimi konusunda da çok başarılı olduğumuz söylenemez. Sıklıkla, susuzluğumuzu çeşitli içeceklerle gidermekten, su içmeyi sürekli erteliyor ya da unutuyoruz. Dolayısıyla, günde en az 1 buçuk litre tüketmemiz gereke su miktarını sürekli daha da düşürüyoruz. Ancak, artık buna bir son verip, sağlığımızı çok daha fazla önemseyerek, günlük su tüketimi azlığından meydana gelebilecek rahatsızlıklar adına önlem alarak, su içmeye başlamalıyız. Peki, bunu nasıl yapacağız?

Su şişenizi yanınızda taşıyın ve görebileceğiniz bir yerde tutun

Özellikle ofis hayatında suyun yerini, çay ve kahve tüketimi alıyor. Dolayısıyla, günlük su tüketimi git gide azalıyor. Tein ve kafein değerlerinin yükselmesi, kalp ve tansiyon problemlerinin daha yaygın bir şekilde görülmesine neden olurken, iş hayatının yoğunluğu ve stresi de bu rahatsızlıklara davetiye çıkarmaya devam ediyor.

Buna karşılık, eğer sağlığınızı korumak ve aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için günlük su tüketiminizi artırmak istiyorsanız, su içmeyi unutsanız dahi bunu size hatırlatacak yöntemler bulmaya çalışın. Örneğin, su şişenizi yanınızda taşımak ve gün içerisinde masanızda görebileceğiniz bir yerde bulundurmak, size su tüketmeniz gerektiğini hatırlatabilir ve daha fazla su içmenizi sağlayabilir. Özellikle, dikkat çekici renk ya da desenlerde bir thermo-mug (ısı yalıtımlı kupalar) ya da mataralar, size oldukça yardımcı olacaktır. Üstelik, suyunuz bittikçe thermo-mug ya da mataranızı doldurmak için yerinizden kalkarak, gün içerisinde hareketsiz kalan bedeninizde kan dolaşımı sağlayabilirsiniz.


Evde sürahi yerine suyu şişelere doldurun

Genellikle, gerçekten çok susamadığımız sürece, sürahideki su, mutfak masasında öylece durur ve günlük su tüketimini artırmakta o kadar da etkili bir görev üstlenmez. Çünkü sürahideki su, susadığımızda bir ya da iki bardak su içilmesini sağlar. Sürahi, bardakla birlikte taşınması gerektiği ve su şişesine göre daha kullanışsız olduğu için, su içmemiz gerektiğini bize gerektiği kadar hatırlatmaz.

Ancak, suyu mutfak tezgahında küçük su şişelerine doldurmak ve mutfağa gelip gittikçe, yanımıza bir tane almak, evde gün içerisinde su tüketimini artırmaya yardımcı olur. Televizyon izlerken, mutfakta işlerle meşgul olurken, ütü yaparken… Kısacası evde ne yaparsanız yapın, su şişeniz yanınızda olduğu sürece, kolaylıkla su içebilirsiniz. Günlük su tüketim miktarına göre, şişelerinizi günlük olarak doldurun ve şişeleri bitirmeye çalışın.

Suyunuzu aromatik hale getirin

Su tüketimini daha keyifli hale getirmek için, suyunuzun içine birkaç damla limon damlatabilir ya da bir iki yaprak nane atabilirsiniz. Aynı şekilde, bir tarçın çubuğu da suyunuzu aromatik hale getirebilir. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız, sevdiğiniz bir aroma, su içmenizi kolaylaştırabilir, daha sık su içme isteği duymanızı sağlayabilir. Özellikle tarçının tokluk hissini artırması, diyet yapanlar için bu süreçte ona yardımcı olacaktır.

Siz de daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için, günlük su tüketimi miktarınıza dikkat edin; buna önem verin. Kilo ve bağırsak problemleri başta olmak üzere, pek çok sağlık sorununa karşı önlem olarak, siz de günlük su tüketiminizi artırın. Çocuklarınızın ve diğer tüm sevdiklerinizin de yukarıdaki yöntemlerden ilham alarak, günlük su tüketimi miktarını artırmalarını sağlayabilirsiniz. Sağlığınızı, sudan sebeplerle riske atmayın.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder