23 Temmuz 2016 Cumartesi

Fırında Makarna Tarifi


Malzemeler:

Bir paket makarna
Bir tutam tuz

Beşamel Sos İçin Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
Tuz, karabiber (miktarı isteğe göre değişebiliyor)

Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri.

Yapılışı:

Makarnayı kaynar suda hamur olmayacak bir şekilde haşlayın. Haşlarken içine bir tutam tuz atın ve haşladıktan sonra hemen soğuk sudan geçirin süzgeçten başka bir kaba aktarın. Çünkü süzgecin altında biriken sıcak su nedeniyle makarna pişmeye devam edip hamurlaşacaktır.
Makarna köşede beklerken, beşamel sosu yapmaya başlayın. Tereyağını tencerede eritin. Ardından unu ilave edip kavurun. Kavruk kokusu geldikten sonra yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve baharatları da koyduktan sonra kıvamı koyulaşana kadar karıştırın.
Fırın kabını bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Beşamel sosun yarısını, kaşar peynirinin birazını ve makarnayı ayrı bir kapta karıştırıp fırın kabına yayın. Kalan sosu makarnanın en üstüne dökün. Kaşarları da en üste döşeyin.
Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder