31 Temmuz 2016 Pazar

Doğru Makyaj Temizleme Teknikleri


Makyajımızı temizlerken cildimize özen göstermeliyiz. Makyaj yaparken sarf ettiğimiz çabayı cildimizi temizlerken de kullanmalıyız.

Alnınızı temizlemeye tam ortadan başlamalısınız. Önce sola ve sonra sağa doğru hareket edin. Aşağı yukarı doğru temizlerken alnınızın her yerini temizlediğinizden iyice emin olmalısınız. Göz bölgemiz alnımıza göre daha hassastır bu yüzden; iki katı özen göstermelisiniz. Göz makyajınızı temizlerken yüzük parmağınızı kullanmanız hassaslık bakımından yararınıza olacaktır. Yüzük parmağınız diğer parmaklarınıza göre daha yumuşak bir dokunuş sağlar. Bu parmağın baskısı diğer parmaklara göre daha azdır. Parmağınıza doladığınız pamuğu göz kapağınızın iç kısmından dış kısmına doğru nazikçe gezdirip makyajınız tamamen temizlene dek sürdürün.

Sıra yüzünüze geldi. Parmaklarınızın daima yukarıya doğru hareket etmesi önemlidir. Bu uygulamayı sürekli olarak dairesel hareketler ile yapmalısınız. Dairesel ve aşağıdan yukarıya doğru olacak şekilde uygulamalısınız. Bu yöntem ile cildinizde hapsolmuş kir, bakteriler ve yağlardan kurtulursunuz.
Makyaj temizleyici mendiller ve makyaj temizleme sütleri piyasada mevcuttur. Asıl önemli olan doğru teknik ve cilt tipinize uygun ürünleri seçmeniz gerekiyor. Makyaj sütleri makyajdan sonra nem sağladığı için cildiniz parlak ve yumuşak görünür.

Cilt doğru temizlenmediği takdirde erken yaşlanmaya sebep olur. Yüzünüzü su ile temizlemek isterseniz de asla gerçek sabun kullanmayın. Ph derecesi cildinize uygun sabunları tercih edin. Çok fazla sıcak su ile yüzünüzü yıkamayın. Bu yöntem derinizi kurutur, sonrada fazla yağ salgılamasına neden olur. En ideal ılık sudur.

kaynak:http://www.kadinportali.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder