9 Temmuz 2016 Cumartesi

Göz Kalemi Sürme Teknikleri

Göz kalemleri tarihte sürme olarak adlandırılan ününü geçmişten alan bir kozmetik ürünüdür. Fakat bir çok bayan için dağılan, sürülemeyen, eli titreyen kişiler için kabus haline gelebiliyor. Bayanların güzelliğini yansıtan en önemli detay gözlerdir. Doğru yapılan göz makyajı ile etkili, çarpıcı bakışlara sahip olabilirsiniz. Siyah göz kalemi bir çok bayan tarafından tercih edilir. Siyah göz kalemi kullanarak renkli gözlerinizi daha ön plana çıkarta bilirsiniz. Kahverengi ya da siyah gözlü bayanlar da gözlerini daha etkileyici ve çekici hale getirebilir. Fakat kalem seçerken akmayan bir kalem seçmeye özen gösterin. Akan bir göz kalemi sizi itici hale getirirken, göz altlarınız da morarma yapabilir. Göz kalemleri sıvı ve katı olarak iki grupta mevcuttur. Sıvı göz kalemleri gözünüzden kısa süre içerisin de akma yapar bu da sizi çirkin gösterecektir. Sıvı olmayan bir göz kalemi tercih etmeye özen göstermelisiniz. 


Göz Kalemi Sürme Teknikleri Nelerdir?

İlk olarak göz kalemlerinin alta sürülen ve üste sürülen olarak ikiye ayrıldığını bilmeniz gerekir. Gözün üst kısmına sürülene eyeliner, alt kısma sürülen ise göz kalemidir. Ten renginize uygun göz kalemi seçmelisiniz. Beyaz tenli olanlar kahve tonlarında kalem çekerek hoş bir görünüm yaratabilir. Renkli gözlü bayanlar da yeşil, mavi tonların da kalemler kullanmalı. Gözünüzün alt kısmın da buğulu bir görünüm elde etmek için, bir fırça yardımıyla sürdüğünüz kalemi dağıtın. Bu işlem göz altlarınıza gölge ve buğu katar.


Göz Kalemi Sürerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Göz kalemi sürme teknikleri arasında gözleriniz birbirinden uzak ise kalemi gözünüzün ortasından başlayarak, göz pınarlarınıza doğru tarayarak sürmelisiniz. Aynı işlemi göz kapağınızda da uygulayabilirsiniz.

Çekik ve anlamlı bakışlara sahip olmak için kedi makyajı yapın. Göz kaleminizle gözünüzün bitiş çizgisine nokta işareti bırakın. Bıraktığınız noktadan başlayıp şakaklara doğru doldurarak uzatın ve göz kapağınıza kadar inin. Kalemi kirpik diplerine de sürmeyi unutmayın. Gözün alt ve üst kısmına çekilen kalem, gözlerinizi büyük gösterir. Ama yok ben küçük görünsün istiyorum diyorsanız göz kalemini gözün iç kısmına da sürün.

Doğru bir göz makyajı için farklı renk kalemler tercih etmelisiniz. Gözünüzün içine beyaz ya da ten rengi göz kalemi sürebilirsiniz.
Göz makyajı yaparken en çok göz boyutuna dikkat etmeniz gerekir. Gözleriniz küçük ise içine beyaz ya da ten rengi kalemler sürün. Fakat bu kalemlerin yağlı olmasına özen gösterin. Bu işlemden sonra gözünüzün alt kısmına koyu gri ya da siyah göz kalemi çekin ve hafif bir şekilde dağıtın. Bu sayede daha büyülü daha büyük gözlere sahip olursunuz.

kaynak:http://www.modanium.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder