9 Temmuz 2016 Cumartesi

Cildinizi Parlatmak İçin Öneriler

Hangimiz parlak ve canlı bir cilde sahip olmak istemeyiz ? Parlak bir cilt sağlıklı olduğunuzun göstergesidir aynı zamanda bu sayede dikkat çekici de olabiliriz. Işıl ışıl bir cilde sahip olmak için sadece cilt bakımı yapmanız yetmez aynı zamanda yediğiniz besinlere, kullandığınız kozmetik ürünlerine de dikkat etmeniz gerekir. İşte bu yüzden cildinize sürekli yatırım yapmalısınız. Bu yatırımlar yediklerinizle içtiklerinizle ve düzenli yapacağınız bakım ve bazı püf noktalarıyla sağlanır. 

Daha Parlak Bir Cilt İçin Yapılması Gerekenler ;

Parlak bir cilde sahip olmanın ilk sırrı cildin nefes almasıdır. Cilde oksijen yeterince temas etmeli ki hava alsın sağlıklı gözüksün. Bu yüzden siz siz olun mutlaka bitki özlü makyaj ürünleri kullanmaya özen gösterin çünkü bu tip doğal ürünlerde kimyasal madde olmadığından gözenekler kapanmaz böylece cildiniz hava alır ve mat gözükmez. İkinci olarak; bitki özlü makyaj ürünleri dahi kullansanız mutlaka cildinizi temizleyin bu temizlikten sonra nemlendirici kreminizi kullanmayı unutmayın. Eğer kuru cilde sahipseniz yüzünüze günlük sabah ve akşam olmak üzere en az iki defa nemlendirici krem uygulayın bu sizi daha parlak bir cilde kavuşturacaktır. Ayrıca haftada en az 2 kez uygulayacağınız yoğurt maskesiyle capcanlı parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.


Gelelim beslenmeye unutmayalım ki beslenmek cilt sağlığımızı birinci derecede etkiler. İlk olarak; parlak vepürüzsüz cilt için bol bol su içmelisiniz çünkü su vücudumuzdaki toksin maddelerin atılmasına yardımcı olur bunun yanında ıspanak, maydanoz, brokoli, marul gibi yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketmelisiniz, yeşil yapraklı sebzeler bol miktarda antioksidan içerir ayrıca hücrelerin oksijen almasını sağlayan E vitamini bakımından da zengindir. Beslenmeyle ilgili son olarak zeytinyağından bahsedeceğim zeytinyağı cildin kurumasını ve çatlamasını önler doğal nemlendirici özelliği vardır yaptığınız salatalarda soslarda zeytinyağını çokça kullanmaya çalışın ki daha parlak bir cildiniz olsun ayrıca zeytinyağını cilt maskesi olarak da kullanabilirsiniz.

kaynak:http://www.modanium.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder