5 Temmuz 2016 Salı

Kış Sporları Yapabileceğiniz 5 Kayak Merkezi

Kış sporları yapmayı sevenler, kış aylarının gelişini ve kayak merkezlerine gidebilecekleri anları iple çeker. 


Kış aylarında güzel bir hafta sonu tatili yapmak istiyorsanız ya da vaktiniz varsa daha uzun süreler için bir tatil ayarlayabiliyorsanız, Türkiye’de bulunan kayak merkezlerinden birini tercih edebilirsiniz. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla, ister sevgilinizle birlikte gidebileceğiniz bu merkezlerde kış sporları yapabilir, kış aylarının keyfini çok daha fazla çıkarabilirsiniz.

Kış sporları yapabileceğiniz 5 kayak merkezi

Bursa-Uludağ

Türkiye’nin en eski ve en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri Uludağ. Uludağ’da bulunan tesisler her bütçeye uygun olabiliyor. Bursa il merkezine oldukça yakın. Aralık ayının başından Mart sonuna dek rahatlıkla vakit geçirebileceğiniz bu bölgede, kayak merkezlerinin yanı sıra alışveriş merkezlerinin ve eğlence mekanlarının da bulunuyor olması keyifli bir tatil geçirmenizi sağlayabilir. Gündüz karın, kış sporlarının ve kaymanın keyfini yaşarken geceleri de eğlenebilirsiniz. Paket programları bulunan oteller arasından kendiniz için en uygun olanı seçebilirsiniz.

Bolu- Kartalkaya

Bolu’nun güneydoğusunda kalan ve Bolu’daki turizm için en önemli kaynaklardan biri olarak karşımıza çıkan Kartalkaya’da rahatlıkla kış sporları yapabilirsiniz. Özellikle burada snowboard konusunda çok şanslı olabileceğinizi söyleyebiliriz. Türkiye’deki en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da muhteşem bir kar manzarasına ve piste şahit olabilirsiniz. Bu bakımdan kış sporları yapmanın yanı sıra eğlenmek ve dinlenebilmek için bu doğanın eşsiz harikasını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Erzurum- Palandöken

Türkiye’nin en yüksek zirveye sahip olan kayak merkezi olarak karşımıza çıkan Palandöken’de, karasal iklimin de hakim olması sebebiyle kış aylarının bir hayli zorlu geçtiğini görebilirsiniz. Bu durum Palandöken’de bir dezavantaj olarak görülmek yerine bir avantaja dönüşmüş ve burası kış sporları için ideal olan mekanların başında yer almıştır. 6000 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip olan bu kayak merkezi, günü birlik turların da düzenleniyor olması sebebiyle kış aylarında pek çok sporcunun sıklıkla geldiği bir yer olmuştur. Ayrıca kışın sert geçen günlerinden korunabilmek ve burada daha uzun, daha rahat bir tatil geçirmekiçin konaklama tesislerini de kullanabilirsiniz.


Kocaeli- Kartepe

İstanbul’a sadece 115 km uzaklıkta bulunan ve bu yüzden pek çok kişinin kısa kış tatilleri için tercih ettikleri yerlerden biri olarak karşımıza çıkan Kartepe’de kesinlikle çok kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Kış ayları boyunca sizi memnun edecek şekilde kış sporları yapabilmenize olanak sağlayan bu merkezin, Sapanca Gölü’ne de yakın olması sayesinde gölün eşsiz manzarasından da yararlanabilirsiniz. Bu artılar buraya yapacağınız hafta sonu tatillerini daha cazip bir hale getiriyor. Özellikle trekking için tercih edilen bölgelerden biri olan Kartepe, ilkbahar ve yaz aylarında da piknik seven aileler için ideal mekanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Kayseri- Erciyes

Kaliteli hizmetler veren bir kayak merkezi arıyorsanız, tercihleriniz arasına Erciyes’i de alabilirsiniz. Ülkemizde kış turizmini elinde tutan bölgelerden biri olarak karşımıza çıkan Erciyes Kayak Merkezi, yaz-kış ziyaretçi ağırlayana merkezlerin başında yer alıyor. Değişik büyüklükte turlar düzenlenen bu kayak merkezinde kayak yaparak karın keyfini sürebileceğiniz gibi tesislerde kalıp dinlenebilir ve sadece manzaranın tadını çıkarmakla bilr yetinebilirsiniz. Her bütçeye uygun konaklama olanaklarını sizlere sunan bu merkeze yapılan günü birlik turlar sayesinde de, sadece kış sporları içinden sizi mutlu edecek olanları deneyip geri dönebilirsiniz. Kayak yapmayı bilmiyor olsanız bile kayak sporuna yeni başlayanlar için kayak hocaları bulunuyor.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder