31 Temmuz 2016 Pazar

Burnumuzdaki Siyah Noktalar


Burun üzerindeki siyah noktalar, yüzü itici yapan can sıkıcı ve utanç verici cilt problemleridir. Hassas olan burun bölgesi sıkılmaya da gelmez ve sıkılması da kalıcı yaraların oluşumuna neden olabilir. Burun üstündeki siyah noktalar yağlı cilt, sağlığa dikkat etmeme, kozmetik ürünlerini aşırı kullanma, beslenme yetersizliği, hormonal dengesizlik ve vücutta suyun az bulunması gibi durumlar neden olabilmektedir.

Siyah noktalar özellikle burun üstüne konuşlanmıştır. Burunda oluşan siyah noktalar temizlense de sık sık yeniden doğar. Bu durum kaçınılmazdır. Kesin olarak da bir çözümü yoktur. Cildiniz burun üstünde siyah nokta oluşumuna elverişli ise maalesef bir ömür bu siyah noktaları temizlemekle geçecektir. Bu siyah noktalar ile başa çıkabilmek için sürekli olarak cilt bakım merkezlerine gitmenize gerek yok aslında, evde yapabileceğiniz çok basit yöntemlerle de temizleyebilirsiniz.132

Evde yapabileceğiniz bazı maske tariflerini sizinle paylaşalım. Hepsi denenmiş, etkili sonuçlar veren ve uzmanlar tarafından da tavsiye edilen tariflerdir.

Türk Kahvesi Maskesi (En yaygın olarak kullanılan maske)

Malzemeler

1 kaşık süt
1 kaşık toz jelatin alıyoruz
Kase
Maske fırçası

Hazır satılan ve siyah nokta çıkaran maskelerden çok daha faydalıdır. Yapılması da son derece kolaydır.

Malzemeleri kasede karıştırıyoruz, mikrodalga fırında veya normal fırında yüksek ısıda 1 dakika bekletiyoruz. Varsa eğer maske fırçası yardımı ile siyah noktalı bölgeye sürüp 15 dakika bekletiyoruz. Yüzümüzde soyulabilir bir maske haline gelecektir, soyulabilir bir maske haline geldiğinde onu bir ucundan tutup tamamen kaldırıyoruz, çıkarıyoruz ve bütün siyah noktalar o kaldırdığımız jelatinin üzerine yapışıyor. Sürülebilir kıvamda olması önemli. Isısını ve kıvamını kontrol ettikten sonra siyah noktaların bulunduğu bölgelere; özellikle burun ve çene bölgesine sürüyoruz.

Yoğurt Maskesi

Malzemeler

Bir yemek kaşığı yoğurt

Bir limon kabuğu rendesi (dilerseniz birkaç damla suyundan ekleyebilirsiniz)

Bir yemek kaşığı kadar un

Bir kasenin içine sırayla malzemeleri koyup iyice karıştırın ve siyah noktalı bölgeye uygulayın. Haftada bir kez yapmanız yeterli fakat kesin sonuç alabilmek için 3-4 hafta tekrar edin.

kaynak:http://www.kadinportali.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder