7 Temmuz 2016 Perşembe

Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır

Sağlığınızı riske atan, kontrolsüz ve kalitesiz kimyasallardan üretilen sahte parfüm ile orijinal parfümleri ayırmak çok da zor değil. Orijinal parfüm nasıl ayırt edilirdediğinizi duyar gibiyiz, uygulayacağınız yol haritasının birinci adımında ürünün ambalajını kontrol etmeniz gerekiyor.

Parfüm rengi orijinalinden daha mat, kabartması hatalı ürünler sahte ürünün işaretidir. Pakette yer alan yazıların dili farklılık gösterebileceği gibi, yazılar ve amblemde hatalar da bulunabilir.


Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır

Hologram etiketi de ürünün orijinalliğinin kanıtıdır. Ambalajda bir farklılık yoksa fakat siz hala ürünün sahte olduğundan şüphe ediyorsanız şişeye bakabilirsiniz.

Hala parfümün orjinal olduğu nasıl anlaşılır sorusuna net bir cevap bulamadıysanız, bayan parfüm ve erkek parfüm sahtelerinin şişelerinde hatalar yer alabilir, şişenin içindeki boru şeffaf değildir ve sprey bölümünde üretim hataları bulunabilir. Parfüm sıvısının rengi de sahte ürünü ele verir, beyaz bir peçeteye parfüm sıkarak test ettiğinizde peçetede leke kalıyorsa ürünün sahte olma ihtimali yüksektir. Sahte olan ürünlerin kokusu bir süre sonra ekşir ve kötü bir hal alır.


Orjinal Parfüm

Sahte parfüm ile orijinal parfüm arasındaki en önemli fark ise notalarıdır. İlk sıkıldığından sonra bir saat sonra da aynı koku geliyorsa o parfümde sorun var demektir. Çünkü orijinal parfümler, farklı notalar taşıdığından ilk duyulan kokuyla, bir saat sonraki koku aynı olmaz.


kaynak:http://blog.mizu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder