5 Temmuz 2016 Salı

Alışveriş Hastalığınızı Nasıl Yenersiniz?


Eğlenceli bir hayata sahip olsanız da, çok sıkıcı bir hayatınız olsa da her zaman gerekli olsun, olmasın yeni bir şeyler satın almanın kendinizi daha iyi hissettirdiğini düşünebilirsiniz. Pek çok kadın alışveriş yaptığı zaman kendini rahatlamış ve huzur bulmuş gibi hissedebilir, hatta bazı kadınlar alışveriş yapmadığı zaman mutsuzluk ve rahatsızlık duyar. Bunun aşırıya kaçması artık alışveriş yapmaya duyulan tutkunun hastalığa dönüştüğü anlamına gelir. Bu hastalığın adı “oniomania”.

Eğer hastalık derecesinde bir alışveriş tutkunu iseniz, size sunduğumuz önerilerimizi uygulayarak bu hastalığınızdan kurtulabilirsiniz.

Peki, alışveriş hastalığınızı nasıl yenersiniz?

Kendinize bakın

Oniomania hastalarının birçoğu alışveriş yaptıktan sonra kendilerinden bir rahatlama olduğunu ve onu üzen şeylerden artık rahatsız olmadıklarını söyler. Eğer böyle bir durumunuz varsa bu sorundan kurtulabilmek için öncelikle kendinize bakmalısınız. Üzüntülerinizden ve sıkıntılarınızdan kurtulmak için illa ki bir şeyler satın almak zorunda mısınız, yoksa başka yöntemleri kullanarak da bu ruhsal durumunuzdan kurtulabilmeniz mümkün mü? Bunun cevabını kendi içinize baktığınızda rahatlıkla bulabilirsiniz. İlk aşamada birçok kişi bu yöntemin yetersiz olduğunu ve kesinlikle alışveriş yapmak zorunda olduğunu düşünebilir. Ancak bunu ciddiye alıp gerçekten bu hastalığınızdan kurtulmayı istiyorsanız, bu iç sorgulamayı ciddi bir şekilde gerçekleştirmelisiniz ve kendinize rahatlamanıza olanak sağlayacak başka yollar bulmalısınız.

Alışveriş sitelerinden ve vitrinlerden uzak durun

Günümüzde pek çok ürünün satın almak için internet kullanılıyor olsa bile, hala mağaza mağaza gezip alışveriş yapmayı isteyen kişiler de oldukça fazla. Her iki durumda da pek çok alışveriş hastası, her ne kadar bir şey almayacağını ve sadece baktığını söyleyerek kendini kandırıyor olsa da bu aslında kendisine ve çevresinde söylediği beyaz yalandan öteye gidemiyor. Bu yüzden kendinize işkence etmemek ve vaktinizi de daha kaliteli bir şekilde değerlendirebilmek için alışveriş sitelerinden ve vitrinlerden uzak durmaya çalışın.

Kredi kartlarınızdan kurtulup sadece nakit kullanın

Alışverişi hastalık derecesine getirenlere baktığınız zaman tüm kartlarının son limitine kadar kullandıklarını görebilirsiniz. Kredi kartı ile alışveriş yaparken bütçenizi farkında olmadan ya da olarak çok kolay aşabilirsiniz. Nakit harcamaya daha çok özen gösterirseniz, kendinizi alışveriş yaparken kaybetmekten kurtarabilirsiniz. Bu sayede harcayabileceğiniz miktarı bilmeniz ve sınırınızı aşmamanız söz konusu olmayacaktır. Unutmayın ki kredi kartları size özellikle taksit yapma olanağı sunduğu için çok daha az harcadığınız hissini oluşturabilir.

Yanınızda fazla para taşımayın

Dışarıya çıkacağınız zaman yanınızda fazla para taşımanız kolaylıkla bu parayı harcayabilmenize neden olacaktır. Bu bakımdan para harcamanızı engellemek için kendinize bir çizelge hazırlayın ve bütçenizi zorlamadan hatta mümkünse kenara para atmanızı sağlayacak şekilde üzerinizde daha az miktarda para taşıyın. Bir önceki gün az harcadınız diye sonraki günü çok harcayarak geçirmediğinizden de emin olmalısınız.

Borç para alma alışkanlığınızdan vazgeçin

Pek çok kadın üzerinde yeterli miktar olmadığında, o anda yanında olan bir kişiden borç alabiliyor. Bu alışkanlık bir süre sonra geri ödeyemediğiniz borçlar olarak birikebileceğinden, ne kadar yakın arkadaşınız olursa olsun borç para alma alışkanlığınızdan tamamen uzak durun. “Hemen eve geçince öderim.” gibi cümleleri sık kullanıyorsanız, bu durum daha tehlikeli olmaya başladığından daha dikkatli olmalısınız.

Bir ürün almadan önce “Buna ihtiyacım var mı?” diye düşünün

Pek çok kadın aynı üründen ya da çok ufak değişiklikle benzer üründen dolabında olsa bile yenisini almaya meyilli olabiliyor. Bu yüzden bir ürün almadan evvel yüze kadar sayıp, nefes alıp verin ve kendinize bu süre içinde benzer bir ürüne sahip olup olmadığınızı sorun. Sonra bu ürünü gerçekten almaya ihtiyacınız olup olmadığını da sormayı unutmayın. İlk başlarda zor olsa da, bir süre sonra çok istediğiniz biri ürünü belki de almaya ihtiyacınız olmadığını anlayacaksınız.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder