13 Temmuz 2016 Çarşamba

Bakımı Kolay 4 Saksı Çiçeği

Doğanın en büyük armağanı çiçekler, bulunduğu her mekana güzellik katan ve pozitif enerjisiyle güne güzel başlamamızı sağlayan en önemli unsurlardan biri. Ayrıca bir çiçek yetiştirmenin ve ona bakmanın ne kadar rahatlatıcı olduğunu söylemeye bile gerek yok. Her ne kadar bazı bakımı kolay olmasa da çiçekleri seven biri için çiçeğin ne kadar uğraştırdığı ve büyümesinin ne denli zor olduğu çok da önemli olmuyor. Fakat bu durum herkes için geçerli olmayabilir, özellikle de ilk defa çiçek yetiştirecekler için.


Eğer siz de bu alana yeni yeni ilgi duymaya başladıysanız ve ilk defa bir çiçek yetiştirecekseniz, öncelikle size bakımı en kolay olan bazı saksı çiçeği türlerini önermek istiyoruz. Böylece kısa sürede yetişen ve sizi çok uğraştırmayacak bu çiçekler sayesinde evinizi, bahçenizi veya balkonunuzu dilediğiniz gibi güzelleştirebilir ve bundan zevk alabilirsiniz.

1- Evlerin baş tacı menekşe çiçeği

Çiçek yetiştirmeyi seven hemen hemen herkesin evinde görebileceğiniz menekşe, bakımı en kolay saksı çiçeği türleri arasında yer alır. Üstelik oldukça güzel bir renge sahip ve bulunduğu mekâna pozitif enerji yaymasıyla da bilinir. Bu yüzden ilk deneyiminiz için menekşe mükemmel bir seçim olabilir.

Menekşe çiçeği ışığı çok seven bir bitki. Fakat onu çok fazla ve direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmamanız gerekir. Bu yüzden cam kenarı veya balkonun hafif ışık alan yerleri menekşe için en ideal olan bölgeler arasındadır. Ayrıca toprağını nemli seven bu çiçeği, haftada en az iki kez sulamanız yeterlidir. Fakat suyun çiçek veya yapraklara gelmemesine de dikkat etmeniz gerekir.
2- Bakımı en kolay saksı çiçeği Antoryum

Menekşe kadar sık tercih edilmese de aslında bakımı ondan daha kolay olan bir çiçek Antoryum. Kırmızı renge sahip olan bu zarif çiçeği, haftada yanızca iki kez sulamanız yeterli. Bunun dışında kuruyan yaprak ya da çiçekleri olduğunda kesmeli ve güneş ışığına direkt olarak maruz bırakmazsanız kısa sürede oldukça güzel sonuçlar alabilirsiniz.


3- Çiçek buketi oluşturan Kalanşo çiçeği

Çiçek yetiştiren herkesin bildiği ve sevdiği bu çiçek, en çok yetiştirilen saksı çiçeği türleri arasında yer alıyor. Bunun sebebi ise, minik çiçeklerin bir araya gelip sevimli bir çiçek buketi oluşturmasından kaynaklanıyor. Ayrıca bakımı oldukça kolay ve çiçeklerin saksıda kalma süresi epey uzun. Çok sıcak ve soğuk ortamı sevmez. Suya fazla ihtiyacı yoktur. Yalnızca yazın kurumaması için bile sulamak yeterlidir.


4- Açelya çiçeği ve bakımı

Açelya çiçeği de saksı bitkisi yetiştiriciliğine yeni başlayanlar için oldukça uygun bir çiçek türüdür. Direkt güneş ışığı istemeyen bu çiçeğin aydınlık bir ortamda bulundurulması yeterlidir. Ayrıca ılıman havaları sever. Yaz aylarında ise kurumaması için, haftada en az iki kez sulanmalı ve su çiçeğin her bir noktasına ulaştırılmalıdır.


Siz de yeni kapıldığınız bu çiçek sevdasını daha da yeşertmek için işe, bu saksı çiçeği türlerinden başlayabilir; ev veya çalışma ortamınızı rengarenk çiçeklerle iç açıcı bir alana dönüştürebilirsiniz.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder