20 Temmuz 2016 Çarşamba

Pokemon Go Çılgınlığı


90’lı ve 2000’li yılların en popüler çizgi filmi olan Pokemon cep telefonu oyunu olarak geri döndü.

Tüm Dünya’da hızla yayılan “Pokemon Go” oyunu diğer tüm oyunları geride bıraktı. Yüksek teknolojisi sayesinde sanal bir gerçeklik sağlayan Pokemon Go trend listesine girmeyi başardı. Şimdilik Türkiye’den indirilmese de kullanıcılar bir şekilde Avustralya ve ABD üzerinden oyunu telefonlara indirmeyi başardı.

Pokemon Go oyunu nasıl oynanır? Nasıl Kullanılır? Diyorsan yazımızı okumaya devam et. Pokemon'ları yakalamak için kullanıcılar,kendi Pokémon'larını kullanarak diğer pokemonlarla savaşarak zayıflatıyor ardından "Poke topu"nu kullanarak Pokemon'u topun içine hapsediyorlar. Pokemon oyununu oynayabilmek için gerçek dünyada tur atmanız gerekiyor. Kullanıcılar oyunun içine girdiğinde bulundukları konum çıkıyor ve harita üzerinde çevrede bulunan tüm pokemonlar görünüyor. Pokemonları bulabilmek ve yakalayabilmek içinde haliyle sokaklarda gezmek gerekiyor.

Pokemon'ları yakaladıktan sonra pokemon savaşı yaparak seviye atlatmanız gerekiyor. Böylece onları güçlendirip, yeni yetenekleri kullanılabilrsin.

Ücretsiz bir uygulama olan Pokemon Go telefonların kamerası ile pokemonları yakalamaya çalışarak oynanıyor. 722 Pokemon karakteri bulunan oyunda farklı karakterli yakalayabilmek için kilometrelerce yol yürümek gerekebiliyor. Aktif kullanıcı sayısı her geçen gün hızla artan Pokemon Go oyununun kullanıcı sayısı Twitter ‘a çoktan yaklaştı bile. Sanal Dünya ve gerçek dünyayı bir araya getiren oyun bağımlılık yaptığı gerekçesiyle şimdiden uzmanlar tarafından eleştirildi.

kaynak:https://www.oxxo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder