24 Temmuz 2016 Pazar

Büyüleyici Fransız Kapı Modelleri

Fransız kapılar aslında geçmişten gelen köklü bir tasarım unsuru olmalarına rağmen bugün modern evlerin vazgeçilmezlerinden biri olarak öne çıkıyorlar. Klasik bir görkem ve modern bir estetik yaratan Fransız tarzı kapıları kısaca çift kanat açılımlı kapılar olarak tanımlayabiliriz. Aynı noktadan iki yana açılan iki kapının yan yana gelmesiyle oluşan Fransız kapı tasarımlarının bulundukları mekanlara etkileri oldukça kuvvetli. Hem zengin bir görünüm yaratan hem de iç açıcı bir ferahlık sağlayan bu kapı modelleri her ne kadar klasik modeller olsa da, estetik büyüsü modern ve çağdaş dekorasyonlarda da hem iç mekanları dış mekanlarla birleştiren çarpıcı bir tasarım unsuru olarak hem de artık yeni kullanımlarıyla evlerin içindeki odaları süsleyen giriş kapıları niteliğinde kullanılıyor. Fransız model kapılar, çift kanatlı ve geniş oldukları için genellikle geniş yaşam alanlarında uygulansalar da, sürekli gelişen tasarım dünyasında daha küçük alanlar için yeni Fransız kapı dizaynları da ortaya çıkmaya başladı. Farklı tarzlara göre oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip olan Fransız kapı modelleri evlerin hem dış cephesinde hem de içinde estetik açıdan büyük farklar yaratıyor.

SARAY GİBİ EVLER İÇİN


Kaynak: Celia Sawyer Luxury Interiors

Filmlerde ya da dizilerde karşılaşacağımız kadar lüks görünen bu müzik odasının dekorasyon ve tasarımında rol alan mermer zemin döşemesi, ışıltılı gümüş aksesuarlar, şık ve zengin bir çift kişilik oturma grubu ve piyanonun verdiği gösterişli görünüm boydan boya camla kaplı olan duvar cephesinde beyaz çerçeveleriyle zarif bir etkiye sahip olan Fransız kapı ile bütünleşiyor.

MODERN VE ESTETİK


Kaynak: Russell Taylor Architects

Endüstriyel dokunuşlarla çağdaş bir tarza sahip olan bu Fransız kapı modeli mutfağın modern dekorasyonu ile mükemmel bir ahenk içinde. Şahane bir mutfaktan harika bir bahçeye açılan bu kapı örneği bugün her tarza uygun Fransız kapılar üretildiğinin de en güzel kanıtı.

COUNTRY TARZI


Kaynak: Westbury Garden Rooms

Bu şahane ev örneğinde olduğu gibi country tarza sahip olan Fransız kapı modelleri türünün en klasik örneklerinden biri olmasına rağmen bugün hâlâ en çok tercih edilenlerden biri. Ahşap ve camın bir araya geldiği çerçeveli ve şeritli bu kapılar yılların eskitemediği ve asla modası geçmeyen bir şıklık ve zarafeti temsil ediyor.

FRANSIZ BALKONLAR


Kaynak: A1 Lofts & Extensions

Fransız kapıların kullanıldığı bir diğer alan ise pek tabii ki Fransız balkonlar. Yatak odanızda geniş bir balkon ya da bahçeye açılan bir kapı olmasa dahi son yıllarda giderek daha da trend olan Fransız balkon ve kapı yaptırarak içerideki ferahlığı ve şıklığı arttırabilirsiniz.

İÇERİYLE DIŞARIYI BÜTÜNLEŞTİREN MODEL


Kaynak: Framemaster

Alışılmışın dışında geniş camlarıyla büyüleyici bir şeffaflık yaratan bu model ise iddialı ve modern tasarımları sevenler için eşsiz bir örnek niteliğinde. Yokmuş gibi görünen ve bu etkisiyle mekanda eşsiz bir ferahlık yaratan bu tasarım evin dış mekanını iç yaşam alanlarıyla adeta birleştiriyor.

YATAK ODALARINDA FRANSIZ KAPI TRENDİ


Kaynak: Design by Deborah Ltd

Fransız kapıların özellikle son yıllarda en sık kullanıldığı yaşam alanlarından biri de yatak odaları. Yatak odalarının huzurlu ve romantik atmosferine şahane bir katkıda bulunan Fransız kapılar geniş yapıları ve çoğunlukla cam yoğunluklu olmaları nedeniyle doğal ışığı söz konusu yaşam alanıyla bütünleştiren bir yapıya sahip.

YALIN VE ETKİLEYİCİ


Kaynak: A1 Lofts & Extensions

Etkili bir tasarım yaratmak ve harika bir görünüm oluşturmak için illa ki gösterişli modellere ihtiyacımız yok. Bu örnekteki çift kanatlı basit cam kapı da bunun en güzel örneği. Klasik Fransız model kapılara göre daha dar bir tasarıma sahip olan bu yalın kapı tasarımı, bu modelin küçük alanlarda da uygulanabileceğinin en etkili örneklerinden biri.

DIŞ KAPI MODELLERİ


Kaynak: Liva Kapı & Yapı

Fransız kapıların kullanıldığı yerler yalnızca terasa ya da balkona açılan kapılarla sınırlı değil elbette. Sağlam ve görkemli tasarımlarla dizayn edilen dış kapılar da apartman ya da müstakil ev girişlerinde fark yaratan örneklerin başında geliyor.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder