21 Temmuz 2016 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası


Malzemeler:

– 500 gr kültür mantarı
– 2 yemek kaşığı un
– İki diş sarımsak
– 4 su bardağı su
– Tuz, karabiber, pulbiber
– Bir paket krema
– 3/4 dal dereotu ( isteğe göre)
– 3 yemek kaşığı tereyağ
– 100 gr konserve mısır

Yapılışı:

1. Mantarları küp küp doğrayın. Bir tencerede de tereyağını eritin. mantarları ilave edip kavurun.
2. Sarımsakları rendeleyin. Un ekleyip mantarlarla beraber çevirin.
3. Suyu ekleyip 15 dk kadar kaynatın.
4. Ocaktan almadan çiğ krema ve baharatları ekleyin. Dilerseniz üstüne mısır ve dereotu serpiştirebilirsiniz.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder