20 Temmuz 2016 Çarşamba

Sağlıklı Bir Cilt İçin Yapmamız Gereken Davranışlar

Güzellik ve bakım konularında bilgiler bulmak için başvurabileceğiniz dergiler ve pek çok kadın portalı pratik önerileriyle kadınlara yol gösteriyor, uygulayabilecekleri yöntemler paylaşıyor.


Yüzünüz için doğru sabunu seçin

Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız yüzünüzü nasıl bir sabunla yıkmanız gerektiğine önem vermelisiniz. Yüzünüzü sabunla yıkayacaksanız, cildinizin tahriş olmaması için Ph değeri cildinize uygun olan, nemlendiricili, yüksek oranda esans ve kimyasal madde içermeyen sabunları tercih edin. Yüzünüzü yıkamak için kullanacağınız sabunun Ph değeri 5.0 ile 5.6 arasında olup nemlendiricili ve kokusuz olmalı.

Yüzünüzle oynamayın, sivilcelerinizi sıkmayın

Çevreden aldığımız alerjen maddelerin ele bulaşması ve o elimizi yüzümüze götürmemiz yüzde birtakım kızarıklıklar, sivilce ve benzeri lekeler oluşmasına davetiye çıkarır. Büyüteçli aynalara bakmamanızda fayda var çünkü bu aynalar ile cildinizde oluşan sivilce, siyah nokta gibi izlerin farkına varıp onlarla oynayabilir, sivilce veya siyah noktalarınızı sıkarak bunların yayılmasına ve yüzünüzde kalıcı izler bırakmasına sebep olabilirsiniz. Bilinçsiz bir şekilde sıkılan sivilceler daha kötü ve kalıcı sonuçlara yol açacak, ilerleyen zamanlarda canınızı daha çok sıkacaktır.
Evde yapacağınız cilt bakımını ihmal etmeyin

Yüz bakımında en önem verilmesi gereken adım cilt temizliğidir. Bunun için cilt tipine uygun yüz bakım ürünleri kullanmanız gerekir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere cildi temizlemeniz cilt sağlığınız açısından oldukça önemli. Cilt tipinize uygun olan ürünlerle temizleme işlemi yaptıktan sonra uygun bir tonikle cilt toksik maddelerden ve makyaj kalıntılarından arındırmanız gerekir. Cilt bakım ürünleri kullanarak ve evde hazırlanabilen doğal maskeler ile düzenli cilt bakımı yaptığınızda yüzde oluşan ince çizgileri, kırışıklıkları önleyebilir ya da oluşumlarını yavaşlatabilirsiniz. Sağlıklı bir cilt için, cildi ölü hücrelerden arındırmaya yarayan peeling, cilt temizliği için iyi bir yöntem. Cildiniz kuruysa peeling sonrası bedeninizin daha fazla kurumaması için nemlendirici bir kremden destek alabilirsiniz.

Cildi canlandırmak, beyazlatmak, lekeleri yok etmek için kolaylıkla evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz birçok pratik maske mevcut. Evde yaptığınız doğal bakım sayesinde çok daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmanız mümkün. Evde maske uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta maskenin temizlenme kısmıdır. Maskeyi ciltten temizlenirken yüzü mutlaka ılık su ile yıkamak gerekir. Fazla sıcak su gözeneklerin açılmasına neden olacağından ve fazla soğuk su da gözeneklerin büzülerek tıkanmasına neden olacağından gözenekler üzerinde olumsuz etki yaratabilir.

Ara sıra profesyonel cilt bakımı yaptırın

Evde yapılacak cilt bakımı yanı sıra belirli aralıklarla profesyonel cilt bakımı yaptırılması çok daha güzel bir cilde sahip olmanızda etkili olacaktır. Profesyonel cilt bakımı, cilt bakım ürünleri yardımıyla ve çeşitli cihazlar kullanılarak yapılır. Haftalık ya da aylık olarak uygulanabilen bakımlar mevcut. Cilt bakımını eğitilmiş ve uzman ellerde yaptırmaya ve doğru yerlere cildinizi emanet etmeye dikkat edin.

Cilt bakımında cilt tipiniz belirlendikten sonra buhar uygulaması, siyah noktaların ve tıkalı gözeneklerin temizlenmesi, peeliing, kimyasal peeling, temizlik, gözenek temizliği, maske, tonik ve nemlendirme gibi işlemler yapılıyor. Kremler ve cilt maskeleri kullanılarak cildin temizlenmesi, cildin ihtiyaçlarının giderilmesi ve cildin genç kalması sağlanıyor.

Cildin yaşlanmasını geciktirmek için önlem alın

Sağlıklı bir cilt istiyorsanız sigaradan uzak durun. Sigara cildin baş düşmanlarından birisi ve ciltteki yaşlanmayı hızlandıran sebepler arasında. Bu nedenle sigaradan uzaklaşmak, cildin tazeliğinin ve diriliğinin korunmasında, yaşlanmanın geciktirilmesinde oldukça önemli bir önlem. Şeker, alkol, kahve, gazlı içeceklerinin tüketimine dikkat edin. Günde en az 8 bardak su içmeye çalışın. Cildinize dost olan besinleri tüketin ve beslenme listenizde brokoli, lahana, karnabahar, ıspanak gibi sebzeler, kivi, maydanoz, domates, elma, böğürtlen, balık, yumurta gibi besinler mutlaka bulundurun.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder