27 Temmuz 2016 Çarşamba

Pizza Yapmanın Püf Noktaları


Hamur, taze ve günlük olarak saklanmalı, en önemlisi de sipariş verildiği an açılarak içeriğindeki tüm tatları kaybetmeden hazırlanmalıdır. Açıldıktan sonra dondurulan ve bu şekilde bekletilen pizza hamuru tazeliğini yitirir. Kendine has kokusunu kaybeder.

Pizza sosu, mevsiminde bahçeden özenle toplanan taze domateslerin, pizza üst malzemelerine ve peynire en uyumlu baharat karışımları ile zenginleştirilmesi sonucunda elde edilmelidir. Enfes bir lezzet için sosun doğru ve eşit miktarda uygulanması gerekir. 

Peynir, doğru katı madde oranında, ne fazla ne de az uzayan bir mukavemete sahip olmalıdır. Peynir, pizza tadının temel belirleyicisi olduğundan süt miktarı yoğun, yüksek kalitede markalar seçilmelidir.
Sebze ve şarküteri ürünleri pizzanın lezzetini çeşitlendirdiği gibi kullanılan ürünlerin kalitesi ile de fark yaratmasını sağlar. Tavuk veya hindi yerine sadece dana etinden üretilmiş sucuk, salam, sosis, pastırma ve kavurma ürünleri pizza keyfini üst seviyelerde tutar.


Pizza hamurunun malzemeleri 

5 su bardağı un 
4 yemek kaşığı zeytin yağı 
1 bardak ılık su 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı toz şeker 

Pizza hamurunun yapılışı 

Önce ılık su ile mayayı karıştırıp 10-12 dakika bekletin. 

Karışımı yoğurma kabına alıp un ekleyin ve ortası açıp tuzu kenarlara serpiştirin. 

Diğer kaptaki maya karışımızı havuza boşaltın ve üstüne zeytinyağını ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. 

Yoğurduğunuz hamuru top şekline getirip üst kısmına ve hamurun bulunduğu kabın iç yüzeyine yağ sürün. 

Hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatın ve oda sıcalığında beklemeye bırakın. 

En az yarım saat sonra hamuru yağladığınız tepsiye yayın ve 1-2 kaşık domates salçası dökün ve sonrasında damak tadınıza uygun istediğiniz malzemeleri (rendelenmiş kaşar, mantar, zeytin, sucuk, biber, Mısır, domates, vb.) eşit şekilde pizzanın üstüne yayın. 

Daha önceden 200 dereye ayarlanmış fırında pişirin.

kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder