8 Temmuz 2016 Cuma

Yüz Kontürleme Nasıl Yapılır?


Güzellik ve makyajla az biraz ilginiz varsa “kontürleme – contouring” kelimesi eminizlki sık sık karşınıza çıkıyordur. Peki nedir Kim Kardashian’ın bile nasıl yapıldığını Instagram hesabından paylaştığı bu yöntem?

Doğru teknik ve ürünlerle yüzü ideal görünüme ulaştırma tekniği olarak adlandırılan kontürleme,bir nevi gölge ve ışık illlüzyonu. Yüzde beğenilmeyen bölgelerin koyu renklerle kapatılması, açık renklerle de beğenilen bölgelerin ön plana çıkartılmasını sağlayan bu yöntem mankenşer ve ünlüler tarafından da sık sık uygulanıyor.

Yüz şeklinizi tanıdıktan sonra evde kolayca uygulayabileceğiniz contouring’de dikkat etmeniz gereken noktalar;
– Gölgelendirme için iki ton koyu, ışıklandırma için de iki ton açık ürünler seçmeniz.
– Gündüz makyajınızda doğal görünüm için toz, gece makyajında ise kalıcılık adına sıvı ürünler seçmeniz gerekiyor.
– Yüzünüzde hangi bölgelerin neye ihtiyacı olduğunuzu anlamak için gün ışığında elmacık, çene ve burun kemiğinin doğru bir şekilde incelenmesi.

Kontürleme Tekniği Yüze Nasıl Uygulanır ?


1. Cildinizi temizleyerek bazı hazırlayın.

2. Daha kalıcı bir makyaj için bazınızı uygulayın.

3. Geride tutmak istediğiniz bölgeleri önce kapatmaya özen gösterin. Bunun için cildinizden iki ton koyu fondöten uygulayın.

4. Gölgelendirme işleminden sonra sıra öne çıkartmak istediğiniz bölgeler için aydınlatmada. Burada da gölgelendirme kısmında olduğu gibi yine cildinizden iki ton ama açık kapatıcıyı belirlediğiniz bölgelere uygulayın.

5. Bronz tonlardaki allığınızı elmacık kemiğinizden kulak bölgenize doğru uygulayın.

Yüz kontürlemede amaç ideal yüz şekli olarak tanımlanan oval yüze ulaşmaktır. Bu nedenle eğer kare şeklinde bir yüze sahipseniz çene ve alın kısımlarınızı gölgelendirmeli, üçgen ise alın kenarlarına , uzun yüzde ises saç diplerine kontürleme yapılmalıdır.

kaynak:http://blog.mizu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder