5 Temmuz 2016 Salı

Mutfak Düzeni İçin 8 Pratik Fikir

Mutfak düzeni zordur. Mutfağınızın iyice bir toparlanıp düzenlenmeye mi ihtiyacı var? Birkaç basit yöntemle bu işin üstesinden gelebilirsiniz.

Mutfağınızda neyin nerede olduğunu bulmakta zorlanıyorsanız, aradığınız şeye kolayca ulaşamıyorsanız bir düzenden geçirmeniz gerek.


1.Bol çekmece kullanın

Akıllı bir depolama için en iyi çözüm çekmecelerdir. Mutfak tezgahınızın veya varsa ada ünitenizin altına bol bol çekmece yaptırarak fazladan depolama alanı oluşturun. Çekmecelerde birçok eşyanızı düzenli olarak muhafaza etme imkanı bulursunuz.


Farklı tasarımlarda çekmece alternatiflerinden de yararlanabilirsiniz. Hasır sepet şeklinde raflar değişik bir seçenek olabilir.


2.Aksesuarlarınızı asın

Yatak odanızda eşyalarınızı asmak için kullandığınız duvar askılarına mutfağınızda yer verebilirsiniz. Bunlara çay fincanlarınızı asarak mutfağınızın duvarına hareket katabilirsiniz. Böylece dolabınızda ve raflarınızın üzerinde fazladan yer kazanmış olursunuz.


3.Bıçakları bir araya toplayın

Mutfakta her an ihtiyaç duyabildiğiniz bıçaklarınız elinizin altında olmalı. Bu sebeple onların bir kısmını çekmecede tutmak yerine tezgahınızda bulundurun. Güvenli ve şık bir şekilde muhafaza etmek için bambu stand bıçaklarını kullanabilirsiniz. Duvara asılabilen bıçak tutamaçları ise yerden kazanmak isteyenler için ideal bir alternatif.


4.Saklama kaplarını eksik etmeyin

Baharat, kuru meyve, baklagil gibi gıdaları yemeklerde veya atıştırmalık olarak sıkça kullanıyoruz. Onları her seferinde paketinden çıkarmak yerine kolay ulaşılabilir bir yerde saklamanızda fayda var. Bunun için küçük kavanozlar ve saklama kaplarından yararlanabilirsiniz. Hatta kavanozların üzerine etiket yapıştırıp ürünün adını yazabilirsiniz.


5.Detayları göz ardı etmeyin

Mutfakta düzenli bir görünüm yakalamanın yolu çekmecelerden geçer. Bu noktada çekmece içi düzenleyicilerle çekmecelerinizin içini daha derli toplu bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bol bölmeli bir kaşıklıkla çekmece içine düzen getirebilir, geniş hacimli çekmecelerinizde tabak ve tencerelerinizi düzenli bir şekilde tutmak için çeşitli ayırıcılar kullanabilirsiniz.



6. Metal raf sistemleri kullanın

Metal raf sistemleri ortama endüstriyel bir hava katmasının yanı sıra, pratik bir kullanım sağlıyor. Özellikle restoranların mutfak kısımlarında kullanılan bu model, yüksek bir depolama alanı sunuyor. Mutfağınızda bu tarzı yakalamak istiyorsanız, metal bir raf sistemi tercih edebilirsiniz.


7.Şişeleri ihmal etmeyin

Cam, plastik, tıpalı ve kapaklı olsun her türlü şişe mutfakta işinize yarayacak bir parça. Şişeleri sürahi veya zeytinyağlık olarak kullanabilirsiniz.

8.Nişler açın

Küçük bir mutfak ise, fazla raf kullanarak mekanı daraltmaktan kaçının. Bunun yerine duvarlarınıza nişler açarak yerden kazanabilir, aynı zamanda doğrudan raf elde etmiş olursunuz. Özellikle seramik aksesuarlarınızı nişlerde sergileyerek hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder