31 Temmuz 2016 Pazar

Boyanabilen Duvar Kağıtları


Duvar kağıtlarını boyamaya ne dersiniz ? Dekorasyonda önemli bir yeri olan duvar kağıdının boyanabilir olması bizim için çok büyük avantaj aslında. Boyanabilen bir duvar kağıdına sahip olduğumuzda, her canımız sıkıldığında boyayabilmek eğlenceli bir durum.

Günümüzde duvarlara otantik ve güzel havalar katan duvar kağıtları evimizi oldukça zarif göstermektedir. Duvarlarımızda ki bu noktalara kumaş deseni, oyma ahşap, alçı kabartma gibi seçenekleri uygulayabilir, canımız sıkıldığında ise renkleri üzerinde değişiklik yapabiliriz.

Boyanabilen duvar kağıtları canımız sıkıldığında bizi çok büyük bir zahmet’ten kurtarıp duvar kağıdını sökmek yerine onun üzerinde yapacağımız değişiklik bizi çok daha rahatlatıyor ve işimizi kolaylaştırıyor. Ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılan duvar kağıtları, evimizin düz duvardan kurtulup daha hareketli bir görünüm kazanmasına yol açıyor. Üzerinde çiçek deseni olan ve ya araba,bebek daha olmadı 3 boyutlu duvar kağıdı seçeneği ile bulunan duvar kağıtları oldukça şık bir görünüm kazandıracak ve evimize geldiğimizde her defasında o yeniymiş duygusunu üzerimizden atamayacağız. Normal duvar kağıtları gibi duvar kağıdını yapıştırırken alçı sıva uygulaması yapmamıza gerek yok, bulunduğu yüzeye direk yapıştırılarak uygulanabillir. Normal duvar kağıtlarına göre oldukça ağır olan bu kağıtlar az leke tutmaktadırlar.

Duvarın Boyanma İşlemi

Boyanabilir duvar kağıdını alıp eve geldiğimizde istersek kendimiz boyar istemezsek bilen birinden yardım alabiliriz. Duvar kağıdının iyi yapıştığından eminsek eğer rulomuzu boya kovasına daldırıp dilediğimiz boya işlemine başlayabiliriz.

Duvar kağıdını boyamak için en önemli unsur kullandığımız boya , su bazlı silikonlu boya olmalıdır.

Plastik boya ve ya yağlı boya duvar kağıdı üzerinde ki boyanın çatlamasına ve pul pul dökülmesine neden olacaktır.

Seçmiş olduğunuz boya makinede hazırlanmış özel bir boya olmasın. İlk önce köşeleri uzun saplı bir fırça yardımı ile kestirirsek ve titizce çalışırsak yapmış olduğumuz boyadan oldukça zevk alırız. İşin sonunda ise kendimizle övünürüz.

kaynak:http://www.kadinportali.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder