25 Temmuz 2016 Pazartesi

7 Adımda Yeni Bir Mutfak!



Mutfak, evde herkesin sıkça kullandığı bir yaşam alanı. Lezzetli yemeklerin piştiği, özenli sofralar için hazırlıkların yapıldığı bu alan şık bir dekorasyonu da hak ediyor. Mutfakta siz de uzun saatler geçiriyorsanız, bir yerden sonra sıkılıp mutfağınızın havasını değiştirmek isteyebilirsiniz.


Mutfağı baştan sona yeniden dekore etmek elbette maliyetli bir iş! Ama tazelenmiş bir görünüm için paradan daha çok, iyi fikirlere ihtiyacımız var.

  • Mutfaktaki değişime duvarları boyamakla başlayın. Sarı, turuncu, fıstık yeşili gibi renkler sıcak bir atmosfer yaratır. Boya rengini seçerken dolapları, zemini ve perdeleri de göz önünde bulundurun.
  • Yeterli alanınız varsa küçük bir ada yaptırarak mutfağınızın havasını bir anda değiştirebilir, öğle yemeklerini daha keyifli hale getirebilirsiniz.
  • Duvar rengi ile dolap kapaklarının rengi arasında kontrast bir etki yaratarak daha canlı bir mutfak yaratabilirsiniz. Aynı etkiyi çiçekli, pastoral duvar kağıtlarıyla da sağlayabilirsiniz.
  • Yeni bir görünüm elde etmek için dolap kapaklarını ve kulplarını ahşap boyası kullanarak kendiniz boyayabilirsiniz. Hazır kapak kullanacaksanız sürgülü kapakları tercih edin.
  • Beyaz eşyalarınız eski ve yıpranmış görünüyorsa sticker veya sprey boya yardımıyla onları ilk günkü görünümlerine kavuşturabilirsiniz.
  • Mutfağınız küçükse, çok yer kaplayan tencereler için alt dolap içlerine raylı sistemler yaptırın.Tencereleri iç içe geçecek şekilde asın. Tavalarınızı da mutfak tezgâhı üzerindeki alınlığa yaptıracağınız borulara kanca yardımıyla asabilirsiniz.
  • Eski, açık raflı kütüphaneniz varsa çivit mavi, yeşil gibi çarpıcı bir renge boyayın ve kiler dolabı olarak mutfakta kullanın.
kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder