15 Temmuz 2016 Cuma

Doğal Taşlar Hakkında Bunları Biliyor Muydunuz?


Uzun yıllardır yalnızca takı tasarımında değil, aynı zamanda şifa amacıyla da kullanılan doğal taşların özel bir enerji alanı oluşturduğuna inanılıyor. Hatta öyle ki bu inancı kuvvetli bir şekilde yaşayan kişiler, küçük bir taş parçasına bile tonlarca para dökebiliyor. Çünkü bu konuda inançlı olan kişiler için doğal taşlar, kişi üzerinde bir enerji alanı oluşturup, hayatı üzerinde farklı etkiler koyarken; bulunduğu ortamın bile havasını değiştirecek güce sahip değerli taşlar olarak görülüyor. Bu inanç, kişiden kişiye göre değişse de doğal taşların doğanın çok önemli bir parçası olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bunun dışında sahip olduğu renkler ve inanılmaz şekilleri dolayısıyla hemen hemen hereksin gözlerini kamaştıran bir özelliğe sahip.

Genellikle enerji, şifa ve nazardan korunma gibi amaçlarla takılan doğal taşlar, tabiki de yalnızca bu özelliklerden ibaret değil. Aynı zamanda doğadaki fiziksel oluşumların önemli bir parçası. Ayrıca birçok çeşidi ve çeşidine göre farklı faydaları da bulunuyor. Dolayısıyla onları satın almadan önce bazı doğal taşların özelliklerini bilmeniz gerekiyor. 

Doğal taşlar alternatif bir tedavi aracı değildir

Doğal taşlar uzun yıllardır aksesuarların bir parçası olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir şifa aracı olarak da görülüyor. Her ne kadar teknoloji ilerlese ve bilim dünyasında bir çok gelişme yaşansa da bu, insanların doğal taşlar üzerindeki inançlarını değiştirmiyor. Fakat uzmanlar bazı doğal taşların şifalı olmasına rağmen, herhangi bir tıbbi yardımın yerini asla tutamayacağını; dolayısıyla insanların taşları alternatif bir tedavi yöntemi olarak görmemesi gerektiğini söylüyorlar. Üstelki bazı doğal taşların kişiler üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini bile belirtiyorlar. Bu yüzden doğal taş satın almadan önce, taşın özellikleri ve oluşturduğu enerji alanıyla ilgili bilgi sahibi olmak gerekiyor.


En çok kullanılan taşlar ve özellikleri

Taşların lideri olarak bilinen akik taşı, inanışa göre takan kişiye canlılık ve pozitif enerji verir. Sahip olduğu bu pozitif tutum ve olumlu bakış açısı sayesinde, olaylar karşısında taşı kullanan kişiler daha cesur ve akıllıca davranır. Bu şekilde birçok başarının da kapısı açılır. Bu yüzden de başarının taşı olarak bilinir ve iş hayatındaki insanlar tarafından daha sık kullanılır. Bedensel olarak ise, cilt hastalıkları üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve aynı zamanda ağrıları giderir. Fakat kan akışını hızlandıran bir etkiye sahip olduğu için kalp hastalarının kullanmaması gerekir.

Takı tasarımlarında ve diğer süslemelerde en çok kullanılan ametist taşı, güzel renginin ve görüntüsünün yanı sıra oldukça rahatlatıcı ve şifa verici bir taş olarak bilinir. Özellike uyku problemi çeken kişilere faydalıdır. Çünkü vücudun gevşemesini ve zihnin dinginleşmesini sağlayarak uyumayı kolaylaştırır. Bunun dışında göz ve kalp hastalıklarına, baş ağrısına iyi gelmesiyle bilinir. Bu durum, bilimsel olarak kanıtlanmasa da birçok insan bu konuda ametistin oldukça faydalı olduğunu belirtir.


Metafizikte gücün sembolü olan kuvars taşının ise, bazı kültürlerde adeta ilahi bir güce sahip olduğuna inanılır. Dolayısıyla kimisine göre kuvars, kainatın gücünü temsil eder ve bu taşın olduğu bir aksesuarı kullanan veya evinde bulunduran kişinin bu güce sahip olabileceğine inanılır. Aynı zamanda cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi cihazlardan yayılan radyasyonu üzerine toplar. Ayrıca bu taşı kullanan kişiler, zihinsel olarak bir rahatlama sürecine girer ve konsantrasyonunu toplamasını sağlar.

Siz de doğal taşlar sayesinde bedensel ve zihinsel olarak şifa bulmak isterseniz, size en uygun olabilecek taşı, aksesuarlarda veya ev dekorasyonunda kullanabilirsiniz.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder