31 Temmuz 2016 Pazar

Kivi Maskesiyle Ciltte Canlanma Yaratın


Ülkemizde özellikle de Akdeniz bölgesinde üretimi oldukça yaygın olan kivi, mevsiminde rahatça ulaşılabilen ve tüketilebilen bir meyve konumundadır. Kivinin düzenli olarak tüketilmesi içeriğindeki yoğun B ve C vitamini dolayısı ile metabolizma ve sindirim sitemi üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Ancak kivinin faydaları bunun ile bitmemektedir. Kivi maske ve kür olarak uygulandığında cilt üzerinde gözle görülür, oldukça etkili faydaları olan bir meyvedir.

Kivi Maskesi Ne İşe Yarar?

Kivi meyvesi özellikle iç kısmında bulunan çekirdeklerinde oldukça yoğun miktarda C vitamini içermektedir. Yapılan klinik araştırmalarda C vitamininin cilt üzerindeki canlandırıcı ve onarıcı etkisi kanıtlanmıştır. Bu nedenle kivi ile hazırlanacak maske ve kürler ciltte büyük oranda canlanma ve nemlendirme yaratmaktadır.

Kivi Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Kivi maskesinin uygulanmasında ve hazırlanmasında birçok seçenek mevcuttur. Kivinin soyulduktan sonra arta kalan kabukları cilde uygulanabileceği gibi daha yoğun bir etki elde edilmek isteniyorsa farklı yöntemler de mevcuttur. Kivi meyvesinin iç kısmında kalan küçük siyah çekirdeklerin vitamin açısından en yoğun kısım olduğu bilinmektedir. Bu nedenle çekirdekler ile oluşturulacak maske en etkili ve kolay sonuç alınacak yöntem olarak bilinir. Kivinin çekirdek kısmı ayıklanarak ezilir, bu yolla çekirdekte bulunan yararlı vitamin ve mineraller cilde direk etki edecek hale getirilmiş olur sonrasında karışım yine kivi suyundan faydalanarak seyreltilir ve adeta bir peeling gibi cilde uygulanır.

Kivi Maskesi Ne Sıklıkla Kullanılabilir?

Kivi tamamen doğal bir içerik olduğundan cilt üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi tespit edilmemiştir bu nedenle, cildinde canlanma ve sağlıklı bir ışıltı arzulayan kullanıcılar tarafından sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cilde uygulanmasında hiçbir mahsur yoktur.

kaynak:http://www.qkadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder