7 Temmuz 2016 Perşembe

Dünyanın En İlginç Parfümleri

Çiçek kokularından veya meyvelerden ilhamla tasarlanan parfümlere alıştık. Şimdilerde moda ise alternatif kokular… Siz de bu parfümleri kullanarak kendinizi milyarder hissedebilir veya yeni açılmış bir kitabın sayfa kokularını duyumsayabilirsiniz. İşte dünyanın en ilginç parfümleri:

Patrick McCarthy imzalı Money adlı parfüm ise ABD Doları gibi kokuyor.


İlginç Parfümler

Yeni basılmış dolar kokusu taşıyan parfümün erkekler ve kadınlar için iki türü bulunuyor. 35 dolara alıcı bulan Money parfümü kendinizi dolar milyarderi hissetmenizi sağlıyor. Kutusunda dolar parçaları bulunduran Money, parayı seven kullanıcılar için…

Bir diğer ilginç parfüm ise kitapkurtları için… Alman modacı Karl Lagerfeld’in imzasını taşıyan ‘Paper Passion’ 32 sayfalık bir kitaptan oluşan ambalajıyla size merhaba diyor. Gerçek bir kağıt kokusu tutkunu Lagerfeld’in ilham kaynağı ise yayıncı Gerhard Steidl. “Yeni basılmış bir kitabın kokusu, uyuşturucuyla aynı etkiyi yaratıyor” diyen Steidl, parfümün okuma hissi yaratan kokusundan oldukça memnun. Ünlü isimlerin almak için sıraya girdiği Paper Passion parfüm için yazılmış bir şiir bile bulunuyor.

Aykırı tarzıyla ilgi uyandıran Lady Gaga, farklılığını parfümüyle de gösterdi. Fame adını taşıyan parfümünü 2012 yılında piyasaya süren ünlü şarkıcının işbirliği yaptığı tasarımcı ise Rad Hourani… Bal, güzel avrat otu ve kayısı esansları kullanılan parfümün esin kaynağı ise kan ve meni kokusu. Esas rengi siyah olan Fame, tenle temas halinde şaffaflaşıyor. Parfümün üzerinde de “Şöhret ruhu gibi siyah ama havaya karışınca görünmez” yazıyor.

Bir diğer ilginç parfüm ise Obsession for Men… Calvin Klein markasını taşıyan parfümün ilginçliği çekici geldiği kesimin yalnızca insanlar olmaması… Guatemala’nın vahşi ormanlarında jaguarları izleyen bilim insanları de hayvanları kendilerine çekmek için bu parfümü kullanıyor. Belgesel çekimi esnasında jaguarları kameraya yaklaştırmak için kullanılan Calvin Clein’ın ‘Obsession for Men’ adlı kokusunun hayvanlar üzerindeki çekiciliğinin ilk fark edildiği yer ise WCS’nin New York’taki Bronx Hayvanat bahçesi. Jaguarların dikkatini en çok çeken ikinci koku ise Nina Ricci’nin ‘L’Air du Temps’ adlı parfümü.

Parfümör Mathilde Biajoui imzalı Like This, Oscar ödüllü oyuncu Tilda Swinton’ınevi gibi kokan bir parfüm. Ünlü oyuncunun isteği üzerine ev kokusunu hatırlatan koku, üst notalarında bol zencefil, mandalina ve balkabağı bulunduruyor. Orta notalarda mayıs gülü ve ölmez otu taşıyan Like This, alt notalarda zencefil kokusu hissettiriyor. Tilda Swinton’ın İskoç köklerine göndermeyle viski kokusunu anımsatan parfüm ünlü oyuncunun evinin kokusunu duymak isteyen hayranları için eşsiz bir hatıra.

Bacak parfümü olur mu demeyin… En ilginç parfümler listemizde yer alan parfümlerden biri de dünyadaki ilk ve tek bacak parfümü Alessandro Stiletto bacak parfümü… Siyah böğürtlen kokusunu hissettiren Alessandro Stiletto, attığı her adımda dikkat çekmek isteyen kadınları cezbediyor. Yine de yalnızca bacaklar için farklı parfüm kullanma fikri bize oldukça ilginç geldi…

Enler listesinin birinci sırasını ona ayırdık. Yutulabilen parfüm şimdilerde kozmetik dünyasında çığır açmaya hazırlanıyor. Avustralyalı sanatçı Lucy McRae ile ABD’li biyolog Sheref Mansy’nin imzalarını bulunduran parfüm hap şekliyle alternatif üretiyor. Hapı yutan kullanıcının ter üretimiyle beraber vücuda yayılan kendine has kokusu parfüm işlevi görürken “Yutulabilen parfüm” isimli hapın birkaç yıl içinde piyasada olması bekleniyor.

kaynak:http://blog.mizu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder