20 Temmuz 2016 Çarşamba

Çikolatalı Hafif Tatlı Tarifleri


Başta kadınlar olmak üzere çikolata, birçok insanın vazgeçemediği tatlardan biri. Fakat her güzel şeyin olduğu gibi çikolatanın da fazlası zarar. Yine de hem fazla tüketilmesi halinde verdiği zarara, hem de kilo aldırmasına rağmen kolay kolay ondan vazgeçemiyoruz. Özellikle forma girmek için girdiğimiz sıkı diyetlerde en büyük düşmanımız çikolataymış gibi elimize onun olmadığı bir liste tutuşturulduğunda ekeceğimiz açlıktan çok onsuz ne yapacağımızı düşünüp duruyoruz. Tüm bunlara rağmen belli miktarlarda ve doğru bir şekilde tüketildiğinde çikolatanın zarardan çok sayısız faydası var. Beraberinde getirdiği mutluluk da cabası.
Yapması oldukça kolay çikolatalı toplar

Öncelikle hem kilo, hem de şeker probleminiz varsa ve yine de çikolata tüketmeden duramıyorsanız yapacağınız birçok tatlıda kuru hurma ve tarçın kullanmaya özen göstermelisiniz. Çünkü bu besinler kan şekerinizi dengeler ve tatlı isteğinizi karşılar. 

Malzemeler:

20 adet hurma

1.5 su bardağı ceviz ya da fındık

1 kahve fincanı Hindistan cevizi

1 çay bardağı kakao

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı süt

Hazırlanışı:

Tatlıyı hazırlamadan bir gece önce hurmaları suda ıslatın. Tatlıyı yapacağınız gün ise, yumuşamış olan hurmaların çekirdeklerini ayıklayın. Daha sonra kakao, ceviz veya fındık ve hurmayı blender’dan geçirin. Bu karışımı bir kaba aktardıktan sonra üzerine tarçın ve Hindistan cevizini ekleyin. Üzerine yavaş yavaş süt ilave edin ve bu sırada yoğurun. Daha sonra bu hamurdan küçük parçalar kopararak elinizde top haline getirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra dilerseniz üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin.
Çikolatalı meyve parçaları

Hem hafif, hem de çikolatanın lezzetini tümüyle hissedeceğiniz bu tarifte çikolata, özellikle tropik meyvelerle mükemmel bir uyum sağlıyor. Yapması ise oldukça kolay.


Malzemeler:

Muz, kivi, ananas veya çilek

Bitter kalıp çikolata

Meyveleri dizmek için ince çubuklar

Dilerseniz süslemek için Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya tarçın

Hazırlanışı:

İlk olarak çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra dilediğiniz meyve parçalarını çubuklara geçirin ve erittiğiniz çikolatayı üzerinde gezdirin. Sosun soğumasını beklemeden üzerine Hindistan cevizi, tarçın, fındık veya ceviz serpiştirin. 10 dakika soğumasını bekleyin ve daha sonra servis edin.
Çikolatalı risotto tarifi

Besin değeri oldukça yüksek olan bu tatlı, aynı zamanda çok hafif bir lezzete sahip.

Malzemeler:

3 su bardağı süt

Yarım su bardağı pirinç

200 gram bitter çikolata

50 gram bal

2 adet portakal

Hazırlanışı:

Öncelikle pirinç ve sütü bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra 20 dakika boyunca karıştırmaya devam edin. Bu sırada dilimlediğiniz portakalları tavada soteleyin. Pirinç sütü çektiğinde üzerine çikolatayı ve son olarak üzerine bal ekleyin. Sotelediğiniz portakalları bir tabağa dizin ve son olarak hazırladığınız karışımı portakalların üzerine döktükten sonra servis edin.

Siz de bu çikolatalı hafif tatlı tarifleri sayesinde, sevdiğiniz lezzetlerden vazgeçmeden formda kalabilir ve sağlıklı beslenmeye devam edebilirsiniz.

kaynak:http://www.kadincagundem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder