31 Temmuz 2016 Pazar

Saçın Uzamasını Sağlayan Besinler


Saçın uzaması için her şeyden önemlisi beslenme düzeniniz evet doğru duydunuz bir sürü kozmetik ürünü kullanıp iyi sonuçlar alamadınız mı? Saçlarınızı uzaması sağlayan yiyecekleri tükettiğinizde farkı göreceksiniz. Yumurta ve süt deyince aklımıza hemen gelen proteindir. Saçın sağlıklı uzaması için aldığımız proteinler çok önemli ayrıca protein saç köklerinin enfeksiyon kapmasını önler. Mantar, büyük oranda bakır içerir. Bakır da saçın uzamasını sağlar. Bununla birlikte ayçiçeği, susamda da bakır açısından zengindir.

Avokado, kivi, kayısı bu üç meyvede ortak olarak bulunan antioksidan içeriyor olması içinde E ve A vitaminleri saçın doğal şekilde uzamasını sağlar.

Tahıllar; genelde tahıl tüketimine önem vermeyebiliriz ama tahıllar saç uzamasında büyük role sahiptir. Çünkü içerisinde demir , çinko , silisyum dioksit gibi saçın uzamasına sağlayan besinler içermektedir.B7 vitaminlerini içeren tahıllarda saçın uzamasın da çok etkilidir.

Saçların sağlıklı kalması için kolajen ve kolajen üretimi içinde vücudun yeterli miktarda c vitamini alması gerekir. E vitamini saç köklerinin sağlığı ve saçın hızlı uzaması için gerekli olan kan dolaşımını artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlıklı bir saça sahip olabilirsiniz.

A vitamini ile saç derinizi doğal bir şekilde nemlendirmesini sağlar.

Bitkisel bir yöntem de şöyle:

Malzemeler; 1 kahve fincanı keten tohumu yağı, 1 kahve fincanı sıcak su, yarım limon kolaylıkla sağlayabileceğiniz malzemelerden oluşuyor.

Malzemeleri bir taşım kaynatıp ılık hale geldiğinde saçınıza masaj yaparak uygulayın. Başınızı streç film ile sarın ve ılık havluyu da sarın. Saçınızda bir saat bekletin. Sonra ılık suyla durulayın. Haftada en bir kez bu uygulamayı yapın. İyi geldiğini göreceksiniz.

kaynak:http://www.ozgunkadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder