1 Ağustos 2016 Pazartesi

Dünyanın En Lüks Ve En Pahalı 10 Karavan Otobüsü

Kamp yapmak veya karavanla yola çıkmak her zaman lükslerinizden vazgeçmek demek midir ? Tabi ki hayır, seyahatlerinizde 5 yıldızlı bir otel konforu yaşamanız karavan otobüsler sayesinde mümkün.

Özellikle uzun yolda seyahat ediyorsanız, oldukça iyi bir karavana ihtiyacınız var. Bir banyo, mutfak ve diğer olanaklara sahip bir araçla, evinizdeki lüks ve konforuyaşayabilirsiniz. Bu sayede çok daha keyifli serüvenlere hazır bir şekilde yola çıkarsınız. Sere serpe yatıp ayakları uzatabilmek, karavan sürücüsünün ve karavanda yolculuk eden herkesin hoşuna gider.

Son yıllarda sanatçılar için lüks karavanlara dönüştürülmüş farklı dizaynlara sahip otobüsler yapılmaya başlandı. Elbette bu el değmemiş araçlara eklenen özelliklerin gereksiz olduğunu düşünenler olduğu gibi bunlara imrenerek bakanlar da var. Bu lüks karavan modellerinin fiyatları da üzerine eklenen bu özelliklere göre artarak yükseliyor.

Yapacağınız seyahat boyunca evinizin konforunu yaşayacak kadar çok paranız varsa; bir karavan otobüs alıpeğlenceli seyahatlere çıkabilirsiniz. Ayrıca kim gece kulübü şeklinde tasarlanmış bir karavanda arkadaşlarıyla birlikte unutulmaz bir yolculuğa çıkmak istemez ki ?

Sizlere “Ah, keşke benim de bir tane olsa !” dedirtecek, dünyanın en lüks ve en pahalı 10 karavan otobüsüne ucuzundan pahalısına doğru gelin birlikte göz atalım. İşte lüks karavan modelleri ve fiyatları :
Entegra Coach Cornerstone 45DLQ / FİYATI : 463.000 USD


Entegra Coach’un tasarımı görkemli Cornerstone özel yapım karavan modeli, rahat bir sürüş için akıllı tekerleklerle bütünleşmiş özel bir direksiyon içerir. Aynı zamanda bu karavan otobüs rahat mobilyalar ve dokunmatik ekran teknolojisinide beraberinde sunmakta. Bu zarif tasarım, sedir ağacından yapılmış büyük gömme dolap, bir ses ve eğlence sistemi içeriyor. Cornerstone ayrıca bir kuvars lavabo, ısıtmalı porselen zemin bir duş kabini ve daha pek çok ayrıntıyla detaylandırılmış. Geniş ve lüks donanıma sahip oldukça konforlu bu karavan otobüste bir süre rahatlıkla yaşayabilirsiniz.
Country Coach Magna 630 / FİYATI : 496.000 USD


1940’lı yıllardan kalma bu sevimli otobüs, lüks karavan firması Country Coach tarafından modern bir karavan olarak tekrar dizayn edilmiş. Karavan otobüs 600HP Cummin motor ile güçlendirilmiş, teleskop tekerlekleri ve motor hızı sayesinde dağlara iyi bir şekilde tırmanabilme özelliğine sahip. Karavanın içi toprak tonlarda bir ceviz kabin, kraliçe yatağı, sandalye, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bir küçük yemek odası ve bir parke giriş basamağı ile dekore edilmiş. Hatta bu lüks karavanın birde balkonu bulunuyor.
Unicat Amerigo International / FİYATI : 500.000 USD


Zırhlı bir banka kamyonuna benzeyen lüks karavanın bu aldatıcı görüntüsü sizi yanıltmasın. Kasası lüks ve zarafetten son derece uzak görünen bu karavanın en önemli yanı, iç tasarımı ve yarım milyon dolarlık değeri. Unicat bu modelini keşif araçlar olarak adlandırıyor ve bu karavan piyasada bulunan en sağlam karavan olarak tanınıyor.

Oluşturulan güneş panelleri ve 2.000 mil kapasiteli gaz tankı bu karavanı, sahilden sahile götürebilir. İçinde bir mutfak, yatak odası, çalışma alanı ve hatta zor durumda kaldığınızda içilebilir su sağlayan su arıtıcı bile bulunuyor. Küçük bir evden daha maliyetli olsa da, asi arazi şartlarında hayatta kalmayı sağladığı için ödenen her kuruşu hak ediyor.
Monaco Dynasty 45P / FİYATI : 586.000 USD


Lüks karavan sanayi lideri olan Monaco tarafından üretildi. Bu yeni tasarım 2015 Dynasty’lerle oldukça iddialı. 600 HP Cummins motoru ile tüm yeni Roadmaster şasi özelliklerini içeriyor. Şirket yetkilileri, müşterilerinin fikirlerinden esinlenerek yeni bir ürün tasarlamışlar. Dynasty’nin içi, mükemmel hazırlanmış tasarımlarla dizayn edilmiştir. Elbise ve eşya dolapları, led tavanı, porselen döşemeler ve merkezi komuta sistemi tarafından kontrol edilen bir televizyonu vardır. İçinde ebeveyn yatak odası, Serenity serisi köpük yataklar, sedirden yapılmış dolaplar ve duvarlar bulunuyor.
Newmar King Aire / FİYATI : 739.000 USD


Newmar King Aire, yolculuk ve kampınızın baştan sona lüks, yeni ve kaliteli camekanlarıyla kral gibi geçmesini sağlıyor. Bu A sınıfı karavan, 600HP Cummins ISX turbo dizel motorla güçlendirilmiş ve özel yapım Spartan K3 şasi tarafından desteklenmiştir. Karavan otobüs ayrıca güç kontrollü Comfort Drive direksiyon sistemine sahiptir. Takip ve çarpışma önleme sistemi, kötü hava şartları ve tehlikeli durumlarda devreye girerek karavanın güvenli bir şekilde yol almasını sağlar. Ayrıca karavan güneş tenteleriyle aydınlatılmış bir eğlence sistemi, cilalı ahşap parkeden yapılmış geniş bir de mutfağa sahip.

Bu ev benzeri dekor, iki kanepe, yemek odası, bir çamaşır makinesi ve kurutma makinesi içeriyor. Tüm bunların yanı sıra karavan otobüsün içinde porselen zeminler, gömme banyo ve asma led ışıklarla tamamlanmış bir de yatak odası bulunuyor.
Country Coach Prevost / FİYATI : 1.000.000 USD


Bu karavan otobüs engebeli arazi ve macera arayışçılarına göre değil. Ancak şehir ve kasabalarda lüks içinde seyahat etmek için elverişli ve mükemmel bir tasarıma sahip. Bu karavan tam anlamıyla büyük bir turne aracıdır. İşlevsel güvenlik, paslanmaz çelik kaporta ve aerodinamik profil içeriyor. Listedeki diğer karavanlar gibi bu karavan da porselen karo döşeme, sedir kaplı dolap ve duvarlar, kuvars işlemeli yatak odası, bir de gömme dolapla donatılmıştır.
Foretravel IH-45 Luxury Motor Coach / FİYATI : 1.300.000 USD


Foretravel, Nacogdoches dışında bulunan Teksas’ın eski bir kasabasında 1967’den beri karavan üretimi yapmaktadır. Titreşim dağılımı yoluyla alt zemin, üst zemin, duvar ve çatıda gürültüyü azaltan yapıları uçaklarla yarışıyor. Diğer özellikler arasında 20 bin kilovat jeneratör, slayt – out odalar, Knoedler havalı bir pilot koltuk, 4 A/C ünitesi ve çelik yapı kokpit bulunuyor. Bir milyonu aşan fiyatıyla IH-45 tasarım ve işlevselliği açısından gerçekten muhteşem.
Prevost H3-45 VIP / FİYATI : 1.600.000 USD


Prevos H3-45 VIP, Prevost’un iki lüks karavan üretim bölümlerinden H-serisinin bir parçasıdır. Şirket bu seriyi şık ve modern; diğer X serisini ise sonsuz ve klasik olarak tanımlıyor. Yaklaşık 4 metre boyutlarındaki bu geniş karavan otobüs, yüksek kabin tavanı ile sürücü ve yolculara eşsiz, panoramik bir manzara olanağı sunuyor.

Dış yüzeyi karavanın ağırlığını azaltıp maksimum güç sağlamak için hassas kabuk fiber kompozitten yapılmış. Karavanın içi, gömülü ahşap zemin, modern kanepe, sandalye, çalışma alanı, mutfak, yatak odası ve kavisli mermer tablolar ile dekore edilmiş. Tüm bu özellikler ve çağdaş tasarımlar bu güzel lüks karavanı piyasanın 1 numarası yapıyor.
Featherlite Vantare Platinum Plus / FİYATI : 2.500.000 USD


Featherlite, şimdiye kadar yapılmış en muhteşem motorlu Vantare Platinum Plus’tır. Tavanı Swarovski kristalleriyle özel olarak işlenmiştir. Ayrıca kabinin iç tasarımında nadir bulunan inka mermer, İtalyan derisi, süet, antika bronz ve akik taşlar kullanılmıştır. Bu karavan tekerlekleri üzerinde ciddi ölçüde pahalı dekorasyon malzemeleri taşıyor da diyebiliriz.

Yatak odasında kocaman bir yatak, plazma TV, Fransız tarzı bir banyo, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve bir de koşu bandı bulunuyor. Ayrıca, gerçek zamanlı hava ve trafik uyarı sistemi içeren son model Avic N-2 GPS navigasyona sahip. Tasarım harikası bu karavanın dışında bir spor arabanın sığacağı büyüklükte birde binek otomobil garajı bulunmakta. Karan otobüsün benzin deposu ise 958 litre yakıt alabiliyor.
Marchi Mobile EleMMent Palazzo / FİYATI : 3.000.000 USD


Ve son olarak karşınızda dünyanın en lüks ve en pahalı karavan otobüsü ! Gişe rekorları kıran Hollywood filmlerinden fırlamış çağ ötesi, geleceğe ait bir tasarım…

Avusturyalı Marchi Mobile ekibi, tasarladığı 3 milyon dolar değerindeki “EleMMent Palazzo” adlı bu karavan otobüs ile tüm dünyanın ilgisini üzerine çekmeyi başarmış.

50 metrekare yaşam alanı sunan ultra lüks özelliklere sahip karavanın sürücü bölümü panoramik görüntü sağlayan dairesel pencerelerle uzay yolu özelliğinde geliştirilmiş. Palazzo’nun tasarımı, Marchi Mobile yatçılık, havacılık sporu ve bir araç özelliklerinin birleşimidir. Araç lüks bir otelde bulunabilecek özellikte el yapımı ahşap döşeme ve mermer tezgah içeriyor. Oturma odası, açılır tavan ve gece kulübü havası oluşturan led ışıklarla döşenmiş. Palazzo tüm petrol zengini Arap şeyhlerinin gözdesidir. Marchi Mobile bu karavan için modern görünümlü antik tasarım parçalar kullanmış. Bu karavan otobüsü gören herkes büyüleniyor.

1970’li yıllarda karavanlar hippilerle özdeşleşen ve özgür yaşam tarzını ifade eden araçlardı ancak günümüzde bu araçlar artık dünyanın en lüks araçlarına dönüşmeye başladı. Yukarıda sıraladığımız dünyanın en lüks ve en pahalı 10 karavan otobüsü her ne kadar sinema yıldızları, şarkıcılar ve iş adamları için tasarlanmış olsalar da hayal etmek elbette bedava !

kaynak:http://www.designcoholic.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder