19 Ağustos 2016 Cuma

Fondöten Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?




Makyajımızın bazını oluşturan fondotenler, her ne kadar cildin nefes almasını zorlaştırsa da cilt renginde eşitlik sağlayan ve kusurları kapatan yegane üründür. Doğru bir fondötenle yüzünüzdeki kusurları, siyah nokta ve sivilceleri yok ederek güzel bir cilde sahip olmanız mümkündür.

Gelişen teknolojiyle birlikte piyasada her cilt tipine uygun, istenen kapatıcılığa ve kullanım şekline sahip pek çok ürün yer almaktadır. Hafif düzeyde kapatıcılık isteyenler için daha doğal bir görüntü sağlayan alternatifler bulunurken, yoğun kapatıcılık isteyenler için daha etkili formüle sahip ürünler bulunuyor. Yeni nesil fondötenlerle cildi makyaj öncesi pürüzsüz bir görünüme sokmak ve mükemmel bir cilde kavuşmak oldukça kolay. Pudra, kompakt, köpük gibi farklı formlarda karşımıza çıkan fondötenler arasında en çok tercih edileni kuşkusuz likit fondotenler. Uygulaması daha kolay olan likit fondötenleri özel fondöten fırçasıyla veya parmak uçlarınız yardımıyla sürebilirsiniz. Daha yoğun bir formüle sahip olan kremli olanlar kuru ve normal ciltler için uygun olup, pudra karışımlı olan kuru fondötenler ise özellikle yağlı ciltler için yararlıdır. Bu tip fondötenler nemli sünger ile uygulanabilir. Cildinize en uygun fondöteni seçmekte zorlanıyorsanız önerilerimize kulak verin. İşte Fondöten satın alırken göz önünde bulundurmanız gerekenler;

  • Fondöteni kolunuzun iç kısmında deneyin. Bu bölgedeki cilt rengi boynunuza yakın bir ton olduğundan daha doğru bir karar verebilirsiniz. Ancak yüzünüzde denemesi daha etkili bir yöntem. Fondöteni öncelikle elmacık kemiklerinize doğru sürün ve ışığın doğal olduğu bir ortamda aynanızla test edin. Eğer fondöten belirgin bir şekilde göze çarpmıyorsa bu doğru bir seçim yaptığınızın göstergedir.
  • Eğer doğru renk konusunda emin değilseniz her zaman bir ton açığını tercih edin.
  • Rengi doğal ışık ortamında test etmeniz önemli. Karanlık bir ortamda gözünüze koyu gelen bir fondöten, aydınlık ortamda baktığınızda daha açık görünecektir.
  • Mümkünse “tester” ürününü deneyin. Cildinize sürer sürmez karar vermeyin. Fondötenin kuruyup cildinizdeki kimyasallarla tepkileşmesi bir iki dakikayı alıyor. Denedikten bir süre sonra fondöteni nereye sürdüğünüz belli değilse doğru rengi bulmuşsunuz demektir.
  • Belirlediğiniz fondötenin çok ağır ve yoğun olmamasına özen gösterin. Fondöteni yüzünüze uyguladığınızda, teninizle kısa zamanda uyum sağlamalı ve yüzünüz sanki makyajsız gibi doğal bir görünüm kazanmalıdır.
  • Cildinizde hafif bir kapatıcılık, taze, mat ve yumuşak bir görünüm yakalamak istiyorsanız kuru fondötenleri tercih edebilirsiniz. Cildinize doğallık kazandıran kuru fondötenler aynı zamanda ince çizgileri ve gözenekleri kapatmak için de idealdir. Ayrıca cildinizi ultraviole ışınlarına karşı da korur. Eğer yüzünüzde parlama oluşmasını istemiyorsanız içeriğinde mikrosfer, renklendirici pigment ve yumuşatıcı pudra tanecikleri bulunan bir fondöten seçmeniz gerekli.
  • 30’lu yaşlarda fondöten, sivilce, leke gibi hataları kapatsa da mimikler, yaşlanma belirtileri olan kırışıklık ve çizgileri ön plana çıkarır. Bu yüzden fondöten kullanırken dikkatli olunmalıdır. Yoğun akıcı olmayan fondötenler yerine, ince likit fondötenler tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bu sayede cilt rahatlıkla nefes alabildiği gibi fondötenin kalın dokusu da kırışıkların arasına girerek onların ortaya çıkmasını engelleyecektir.Eğer oldukça problemli bir cildiniz varsa likit olsa dahi fondöten kullanmamanızı öneririz. Onun yerine fırça yardımıyla toz pudra sürerek cilde doğal ve pürüzsüz bir görünüm kazandırabilirsiniz. Renk seçiminde ise, cildin doğal rengine uygun bir seçim yapmaya özen gösterin. Ne çok açık ne de koyu olmalı. Özellikle çok açık renk kullanmamaya dikkat edin. Bembeyaz bir yüzle dolaşmak var olan kırışıklarınızın daha ön plana çıkmasına yol açabilir.
  • Kışın kullandığınız fondöten ile yazın kullanacağınız fondöten farklılık gösterebilir. Sıcak yaz günlerinde cildiniz her zamankinden daha çok neme ihtiyaç duyar. Yazın illa fondöten kullanacaksanız içine biraz nemlendirici katmanızı öneririz. Hatta dillerseniz güneşe koruma faktörlü bir krem tercih edebilirsiniz. Nemlendirici özelliği olan ve hafif formüllü fondötenler yaz için ideal bir seçim olabilir.
kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder