31 Ağustos 2016 Çarşamba

Sağlıklı Saçlar İçin 5 Öneri



Saçlar kadınların en güçlü silahlarıdır. Her kadın dışarıdan destek alarak bir tarz sahibi olabilir, her kadın lüks mağazalardan giyinerek bir trend yakalayabilir ancak her kadın sağlıklı saçlara sahip olamaz. Bunun için bilinçsiz bir şekilde sayısız para da dökse çoğu kez sonuç alamaz. Oysa yapılması gereken şeyler oldukça sade ve kolaydır. Saçlara iyi gelen, onların sağlıklı olmasına neden olan birkaç detayı bilmek ve evde, büyük paralar ödemeden bunları uygulamak uzun vadede mutlaka faydalı olacaktır.

İşte sağlıklı saçlar için 5 öneri;

Saçlar iki türlü beslenir. Birincisi insan vücudundan, ikincisi ise köklerinden. Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için öncelikle sağlıklı bireyler olmanız gerekir. Düzenli beslenen, vücudunun ihtiyacı olan her besini yeterli miktarda alan kişilerin sağlıklı saçlara sahip olması için ekstra bir şey yapmasına gerek kalmaz. Alınan vitamin ve mineraller saçları beslerken sağlıklı olmasını da sağlayacaktır.
  1. Saç köklerine düzenli olarak yapılan özel bakımlar sonucunda saçlar sağlıklı bir hal almaktadır. Bu bakımların içerikleri saç tipinize göre değişiklik göstermektedir. Tamamen organik ve evde her an elinizin altında olan malzemelerle bakım yapabilirsiniz. Zeytinyağı, bal, yumurta sarısı bunların başında geliyor. Doğal yollarla hazırlayabileceğiniz saç maskelerini 15 ila 30 günlük aralıklarla saçlarınıza uygulamanız yeterli olacaktır.
  2. Saçlarımız çok hassas ve kırılgan bir yapıya sahiptir. Her ne kadar kalın telli ve sert saçlara sahip olsanız da dışarıdan aldığı darbeler onların kolaylıkla yıpranmasına neden olabilir. Özellikle saç tarama ve kurutma esnasında özenli davranmakta fayda vardır. Herkes tarafından bilinen bir gerçek vardır ki; oda kuru saçları taramamak gerektiğidir. Çünkü bu uygulama saçların kırılmasına ve sağlığını yitirmesine neden olur. Bununla birlikte sık fön çektirmek, maşa ve düzleştirici gibi aletleri sık kullanıyor olmak, ne kadar bakımlı olsalar da yıpranıp güçsüzleşmesine ve zayıflamasına neden olacaktır.
  3. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız, onları yoğun hava değişimlerinden uzak tutun. Çok sıcak veya çok soğuk havalar saçlara zarar verir. Bu dönem öncesinde saçlarınızı karşılaşacağı güç durumlara karşı hazırlamaya çalışın. Ve o dönemler geldiğinde saçlarınızı mümkün olduğunca bu etkilerden korumaya çalışın.
  4. Saçlarınıza yapacağınız keskin renk değişimleri de saçlarınız için ciddi bir tehdittir. Bu değişimlerin yapılabilmesi ve rengin tutabilmesi için saça aşırı kimyasal yükleme gerçekleşir ve bu kimyasallar saçlarınızın ciddi boyutta yıpranmasına yol açar. Bu tür değişimlerden ne kadar uzak olursanız saçlarınız o kadar sağlıklı kalır.
kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder