23 Ağustos 2016 Salı

Kışa Özel Saç Terapisi


Yaz aylarında nasıl saçımız kuruyorsa, kışın da elektriklenme ve kabarma gibi problemlerle karşı karşıya kalırız. Soğuk, yağmurlu ve rüzgarlı havalardan olumsuz etkilenen saçlarımız, aslında en çok bu dönem terapiye ihtiyaç duyar. Bu demek oluyor ki; kış aylarında saçımıza her zamankinden daha çok bakmalıyız. Peki bu soğuk kış günlerinde saçımızı nasıl koruyacağız, nasıl bir bakım uygulayacağız? İşte tüm bu sorularınıza yanıt verecek güzellik tüyolarını sizler için bir araya getirdik.

Saç kremsiz olmaz

Her yıkamada mutlaka saç kremi kullanmaya özen gösterin. Özellikle içeriğinde doğal yağlar ve yatıştırıcı maddeler bulunan ürünleri tercih edebilirsiniz. Argan yağlı saç kremleri saçınızın nemini yumuşaklığını yeniden kazandırır.

Nem dengesini sağlayın

Kış aylarında saçların oldukça neme ihtiyacı vardır. Bu sebeple saçlarınızı gün aşırı yıkamaya çalışın. Sürekli yıkadığınızda saçınız doğal nem dengesini kaybedeceğinden saç ve saç derinizde kuruma meydana gelebilir.

Bitkisel bakım yöntemlerini deneyin

Zeytinyağının saçlar üzerindeki mucizevi etkisini duymayan kalmamıştır sanırım. Saçınıza inanılmaz bir nem takviyesi yapan zeytinyağı aynı zamanda saçların parlak ve yumuşak bir görünüm kazanmasında etkilidir. Zeytinyağı, jojoba yağı ve emu yağıyla bir bakım kürü hazırlayarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu sayede hem daha canlı, sağlıklı saçlara kavuşur, hem de kabarık ve kırık saçların önüne geçersiniz.

Zeytinyağlı saç maskesi:5 çorba kaşığı zeytinyağını 2 adet yumurta ile karıştırıp maske kıvamına getirin ve bu karışımı saçınıza iyice yedirin. Ardından başınıza plastik bir bone takarak 15 dakika bekleyin. Son olarak temiz su ile durulayın.

Sirkeli saç maskesi: Saçlarınızı şampuan ile yıkadıktan sonra 1 fincan limon suyu ya da sirkeyi saçınıza masaj yaparak sürün ve suyla durulayın. Ardından saç kreminizi uygulayıp su ile yıkayın. Böylece saçınız tüm kirlerden arınıp ışıl ışıl parıldayacak. Bu maskeyi iki haftada bir kullanmanızı öneririz.

Keratin takviyesi yapın

Saçınız boya, röfle gibi kimyasal işlemlerden dolayı yıpranmışsa saçınıza kaybettiği nemi ve keratini geri kazandırmanız şart. Saçınızın yapı taşlarından biri olan keratin takviyesi yaparak saçlarınızın yıpranmasına engel olabilirsiniz. Saç telindeki boşlukları doldurarak saçtaki hasarı mükemmel şekilde onaran keratin, işlem görmüş, yıpranmış ve parlaklığını yitirmiş saçların en iyi ilacı. Keratinin yeniden yapılandırıcı etkisi sayesinde saçlarınız kırılma, kopma ve dökülmelere karşı güçlenecek ve eski sağlıklı görüntüsüne kavuşacaktır.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder