10 Ağustos 2016 Çarşamba

Siyah Noktalardan Kurtulmanın Yolları


Sivilceler kadar cildimizin en büyük problemlerinden biri de siyah noktalardır. Deriye işleyen, yerleşen siyah noktalar sivilcelere göre daha inatçı olan, kurtulması zor bir cilt sorunudur. Genelde yüzde burun kenarları, burun üstü ve çene altlarında bulunan siyah noktalar kimi kaynaklara göre cildin düzenli temizlenmemesinden kaynaklanır. Ancak her zaman buna bağlı olmayabilir. Geçmek bilmeyen, geçse de yine tekrarlanan, kadınların kabusu siyah noktalardan kurtulmak ve onlarla baş etmek çok da zor değil. Birkaç basit yöntemle siyah noktalara elveda diyebilirsiniz.

Temizlik

Siyah noktalardan kurtulmanın en iyi yolu düzenli bir temizliktir. Özellikle cildiniz makyajlıysa gün sonunda yüzünüzü temizlemeden uymamalısınız.
Bir gün dahi temizlemeden yatmanız siyah noktaların yeniden canlanmasına neden olacaktır. Bu nedenle makyaj yapmasanız bile cildinizi temiz tutmak için sabah ve gece yatmadan önce cilt tipinize uygun bir temizleyici jel veya sabun ile muhakkak yıkamalısınız.

Peeling

Siyah noktaya iyi gelen bir diğer uygulama ise peeling. Cildinize uygun bir ürün ile haftada 2 kere peeling yapmanız siyah noktalarınızın azalmasında etkili olacaktır. Peeling aynı zamanda cildin zarar görmüş bölgelerini onarmada da etkilidir. Peeling yaparken yavaşça dairesel hareketlerle uygulamaya özen gösterin. Hızlıca uygularsanız ciltte kızarıklık ve tahrişe neden olursunuz. Eğer yağlı ve yanak bölgesi yoğun sivilceli bir cilde sahipseniz, peeling sizin için uygun bir seçim olmayacaktır. Bu tip ciltlerde peeling kullanımında yanaktaki sivilceler daha da yayılabilir.

Soyulabilen Maskeler

Siyah noktalarla savaşmanın bir diğer yolu ise yapışkan ve soyulabilen maskelerdir. Bu maskeleri cildinizde bir süre bekletip ardından kaldırmanız gerekir. Bu işlem sonunda siyah noktalar ve cildinizin üst tabakasındaki kirler arınacaktır.

Siyah nokta bantları

Siyah nokta bantları ise hem pratik hem de etkili çözümlerden biridir. Özellikle yüzey üzerinde fazlasıyla belirgin olan siyah noktalardan bu bantlar yardımıyla kurtulabilirsiniz.

Haftalık maske

Ağırlıklı olarak yağlı ciltlerde görünen siyah noktaların yok olması için haftalık maskeleri de deneyebilirsiniz. Cilt tipinize uygun maske seçerek haftada bir uygulamanız oldukça etkili olacaktır. Özellikle yağlı ciltlerin yağ oranını dengeleyen maskeler tercih etmesi önerilir. Ancak peeling ve maske gibi uygulamaları haftada iki defadan fazla yapmamaya özen gösterin. Böyle bir durumda cildiniz tahriş olabilir. En iyisi haftada bir maske, haftada iki kere de peeling uygulamanız olacaktır.

Tonik

Siyah noktalı bir cilde sahipseniz güzel bir temizliğin ardından tonik kaçınılmazdır. Siyah noktalardan kurtulmak istiyorsanız yüzünüzü temizledikten sonra kesinlikle tonik kullanmanız gerekir. Tonikler gözenekleri küçültüp yüzeyi derinden temizleyeceği için ciltteki siyah noktaların azalmasını sağlar.

Bitkisel çözüm

Evdeki ürünleri kullanarak kendinize son derece etkili bir bakım kürü hazırlayabilirsiniz. Karbonat ve elma sirkesini karıştırıp macun kıvamına getirerek siyah noktalarınızın üzerine sürebilirsiniz. Bu karışımı 5 dakika yüzünüzde bekletip ardından soğuk su ile yıkadığınızda gözeneklerinizin ferahladığını hissedecek ve ölü hücrelerden arınacaksınız.

Diğer bir kür için limon suyu ve şekere ihtiyacınız var. Limon suyu ve şekerle bir karışım hazırlayarak siyah noktalı bölgelere uygulayabilirsiniz. Bu kürü 15 dakika cildinizde beklettikten sonra soğuk su ile yıkayarak siyah noktaların yok olmasını sağlayabilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder