6 Ağustos 2016 Cumartesi

Elma Sirkesinin Yararları

Elma Sirkesinin Faydaları başında yağlı, kuru veya karma hangi cilt tipine sahip olursanız olun sivilceleri, siyah noktaları bir tonik vazifesi görerek azaltmak ve yok etmek geliyor desek yanlış olmaz. Aynı zamanda mat ve soluk saçlarınızı parlatmak konusunda elma sirkesi en doğal ve başarılı ürün olarak nitelendirilebilir.

Elma sirkesi, sayılamayacak kadar çok fazla yarara sahiptir. Sayısız yararı ve tamamen farklı kullanım alanları ile ne derece önemli bir şey olduğunu gözler önüne sermektedir. Sebebiniz her ne olursa olsun mutlaka yarar sağlayacak olan elma sirkesi her gün tüketilmelidir. Bu şekilde rutin bir tüketim alışkanlığını kendinize kazandırdığınız takdirde somut bir şekilde pozitif etkilerini görüyor olacaksınız. Öncelikli olarak, sebep her ne olursa olsun, kullanacağınız elma sirkesi tamamen doğal olmalıdır. Bu yüzden eğer imkanınız varsa, sirkeyi kendi yöntemleriniz ile yapabilirsiniz. Elma sirkesini günlük hayatınıza dahil ettiğiniz takdirde pek çok hastalığa da kapılarınızı kapatmış olacaksınız.


Elma sirkesi genel olarak yapı itibari ile zaten oldukça doğal bir üründür. Elma sularının fermantasyonlaşmışhallerinden elde edilmektedir. Evinizin ve günlük yaşantınızın tüm temizlik alanlarında elma sirkesi kullanımına yer vererek mikrop ve bakterileri en etkin şekilde yok edebilirsiniz. Saçlarınızın eğer bakımsız ve ışıl ışıl olmayan bir hali varsa, elma sirkesi kullanımına saçlarınızda da yer vererek bakımlı ve bir o kadar da parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde eğer cildiniz yağlı ya da karma bir cilt tipiyse, sivilcelerden ve siyah noktalardan yana şikayetçiyseniz elma sirkesi seyreltilerek tonik biçiminde kullanıldığında harika bir görünüm sağlamaktadır.

Elma sirkesi genel olarak yapı itibari ile zaten oldukça doğal bir üründür. Elma sularının fermantasyonlaşmışhallerinden elde edilmektedir. Evinizin ve günlük yaşantınızın tüm temizlik alanlarında elma sirkesi kullanımına yer vererek mikrop ve bakterileri en etkin şekilde yok edebilirsiniz. Saçlarınızın eğer bakımsız ve ışıl ışıl olmayan bir hali varsa, elma sirkesi kullanımına saçlarınızda da yer vererek bakımlı ve bir o kadar da parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde eğer cildiniz yağlı ya da karma bir cilt tipiyse, sivilcelerden ve siyah noktalardan yana şikayetçiyseniz elma sirkesi seyreltilerek tonik biçiminde kullanıldığında harika bir görünüm sağlamaktadır.

ELMA SİRKESİ LEKELERE İYİ GELİR Mİ

Lekelere kuşkusuz bir biçimde iyi geldiği bilinen elma sirkesi, düzenli olarak kullanıldığı takdirde renk açıcı özelliği ile, lekeleri en aza indirgemektedir. Özellikle de cilt üzerinde oluşan sivilce ve akne lekeleri ya da yaz tatillerinde şanssızlığa uğradığınızda oluşan güneş lekeleri , cilt üzerinde gerçek anlamda kötü bir görüntüye yol açmaktadır. Bu lekelerden kurtulmak istediğinizde ilk olarak başvurmanız gereken doğal yöntem elma sirkesi kullanımıdır. Cilt üzerindeki lekelerin yanı sıra, dişlerdeki lekelerin de gözle görülür bir şekilde azaltılmasında büyük bir rol oynamaktadır.


Güneş lekelerinden kurtulmak için, her duşunuzdan sonra bir fincan elma sirkesi karıştırılmış bir kova suyu tüm vücudunuzda ve özellikle de lekelerin olduğu kısımda kullanabilirsiniz. Yine aynı şekilde akne lekelerinden kurtulmak için de iki tatlı kaşığı elma sirkesini üç tatlı kaşığı su ile seyrelterek, bir pamuk ya da ped yardımı ile sivilce lekelerinin üzerine kompres yapabilirsiniz. Yani cildinize bastırmadan tampon hareketlerinden yararlanabilirsiniz. Böylece hem cildiniz nefes alacak, hem tıkalı gözenekler açılacak ve sıkılaşma meydana gelecek hem de lekelerinizin renginden en üst seviyelerde açılmaları gözle görebileceksiniz. Diş lekelerinde de elma sirkesi kullanımına yer verdiğiniz takdirde, dişlerinizi her fırçalamadan önce veya sonra elma sirkesi ile direk olarak ovalayabilirsiniz. Zamanla diş taşlarınızın yok olduğunu ve diş renginizin tonlarında en az 2 ton açılma olduğunu göreceksiniz.

ELMA SİRKESİ KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR MU?

Elma sirkesi cildinizi ve tüm hastalıklara karşı korumaya yardımcı olduğu gibi, kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Günlük olarak belli bir miktarda tüketeceğiniz elma sirkesi mutlaka zamanla yağlarınızdan ve fazla kilolarınızdan kurtulduğunuzu sizlere göstermiş olacaktır. Bu belirli bir miktar ise günde en fazla iki çay kaşığıolarak tavsiye edilmektedir. Hiçbir seyreltme yapmadan günde iki çay kaşığı elma sirkesi tüketimine hayatınızda yer vererek, sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz. 2009 yılına ait bir çalışma ve araştırma neticesinde, elma sirkesinin 12 hafta boyunca düzenli bir şekilde kullanıldıktan sonra, bel ve karın yağlarını yakarak, sıkı bir vücuda sahip olabileceğinizi göstermiştir.


ELMA SİRKESİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELMEKTEDİR?

Elma sirkesi özellikle demir eksikliği olanlar için tavsiye edilmektedir. Eğer sizler de düşük oranda bir demire sahipseniz, düzenli olarak tüketeceğiniz elma sirkesi, yorgunluğa, baş ağrısına, halsizliğe, unutkanlığa, şeker hastalığına iyi gelmektedir ve bedenin iç ve dış tüm organlarında dengeyi sağlamasına yardımcı olmaktadır. İçerdiği pH değerinden ötürü hiçbir organa zarar verici nitelik taşımamaktadır. Ağrıca mide hastalıklarının tedavisinde de, içerdiği asit miktarından dolayı dengeleyici bir özelliğe sahiptir. Özellikle de ülser ve reflü gibimide yanması rahatsızlıkları çekiyorsanız mutlaka bir kaşık elma sirkesi tüketimine o an yer vermelisiniz. Tüm ölçülerine ve kullanım alanlarına dikkat ederek, hayatınızın her alanında elma sirkesi kullanımına yer açabilirsiniz.

Elma Sirkesinin Faydaları

Elmanın vücuda olan yararlarının tümü elma sirkesinde de mevcuttur.
Elma sirkesi ve soda karışımı sivilcelere karşı güçlü bir etkiye sahiptir.
İçerdiği elementler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sindirim sistemindeki düzensizliklerin giderilmesini sağlar.
İlerleyen yaşlarda kemik problemleri yaşayanlar elma sirkesi ile sorunlarından kurtulabilir.
Elma sirkesi ve su karışımını sabah aç karınla içtiğinizde metabolizmanız hızlanır.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek boğaz ağrısı, nezle ve grip gibi hastalıkları kapmanızı engeller.
Elma sirkesi kabızlık ve bağırsak gazına karşı da iyi gelir.
Egzama ve yaralara uygulandığında iyileştirici etkileri görülmüştür.


Cilt İçin Elma Sirkesi

Elma sirkesini su ile karıştırıp cilt bakımı sonrasında tonik olarak kullanmanız cildiniz için olumlu sonuçlar ortaya koyar.
Cilt lekelerine karşı elma sirkesini su ile karıştırıp geceleri cildinize uygular ve bunu birkaç ay tekrarlarsanız sonuç alırsınız.
Yarı oranda elma sirkesi ve suyu karıştırıp cildinize uygularsanız güneş lekeleri ve çillerin giderilmesini sağlayabilirsiniz.
Su ile incelttiğiniz elma sirkesini nasır olan bölgeye sürdüğünüzde kısa zaman içinde iyileşme sağlarsınız.
Kurumuş ve çatlamış ellerinizi su ile incelttiğiniz elma sirkesiyle 5 dakika boyunca ovalarsanız elleriniz zamanla yumuşayacaktır.

Not: Elma sirkesi cilde uygulanırken tek başına uygulandığında zararlı etkileri olabilir. Elma sirkesini su ile inceltip kullanmalı ve güneşten uzak tutmak için akşam saatlerinde uygulamalısınız.


Elma Sirkesi İle Zayıflama

Yemeklerden önce aç karınla 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal karıştırılarak içilir. Yağ yakmanıza yardımcı olacak olan bu içecek iştahınızı da keseceği için daha az yemenizi sağlayacak.

Dr. Mehmet Öz Elma Sirkesi Tarifi: Bir bardak portakal suyuna 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılarak yemeklerden önce tüketilir. Karışım, yağlarınızı yakarak kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Evde Elma Sirkesi Yapımı

Elma kabukları ve çekirdekleri cam bir kavanoza doldurulur. ¼ elma, ¾ su koyularak kavanozun ağzı bez ile kapatılır ve güneş göremeyen bir yerde beklemeye alınır. 20 gün sonunda elmalar çürüdükten sonra karışımı bez yardımıyla süzerek içine 3 nohut, bir parça ekmek ve tuz atarak ağzını kapatın. En az 40 gün bekledikten sonra elma sirkeniz artık hazır.

kaynak:http://www.cilt.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder