9 Ağustos 2016 Salı

Gözler İçin Bakım Tüyoları


Göz sağlığını korumak ve göz çevresinde oluşan yaşlılık belirtileriyle savaşmak sanıldığı kadar zor değil. Düzenli olarak yapacağınız birkaç basit uygulama ile daha sağlıklı ve güzel gözlere sahip olmanız mümkün.

İlk olarak göz sağlığına ilişkin önem vermemiz gereken birkaç noktayı ele alalım;

Düzensiz uyku gözlere oldukça zarar verir. Buna dikkat ederek uyku düzeninizi ayarlamanızda fayda var.

Gözlerinizi toz, duman, güçlü güneş ışığı ve şiddetli rüzgar gibi dış etkenlerden korumaya çalışın. Böyle ortamlarda uzun süre bulunmamaya özen gösterin. Eğer kalmanız gerekiyorsa devamlı gözünüzü kırpın ve gözleriniz kapalı haldeyken avuç içlerinizle gözünüze masaj yapın.

Basit göz egzersizleri yaparak görme yeteneğinizi koruyabilirsiniz. Gözlerinizi sağa, sola, yukarı, aşağı oynatarak saat yönünde ve tam tersi şekilde çevirin. Bu işlemi düzenli olarak yapmanız faydalı olacaktır.

Gözler ve göz çevresi için bakım tüyoları

Yorgun gözler için dinlendirici kür;
Zambak
Papatya
Ihlamur
lavanta

Dinlendirici etkisi olan bu bitkilerin çayları ile yapacağınız kompresler gözlerinizdeki yorgunluğu alacaktır.

1 fincan kaynar suyun içine bir tutam ıhlamur, zambak, papatya ya da lavantayı koyarak 10 dk demleyin. Ardından süzerek soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra iki makyaj pamuğunu bu çaya batırıp gözlerinize koyun. Bu şekilde 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında gözlerinizi ılık su ile yıkayın.

Yaşlanma belirtilerine muz maskesi;

İçeriğindeki A ve C vitaminiyle yaşlanma etkilerini azaltan muz, cildinizi korurken göz çevresindeki kırışıklıklarınızın giderilmesine de yardımcı olur.
Olgun bir muzu kaşığın tersiyle iyice ezip 1-2 çay kaşığı gül suyu ekleyin. Bu karışımı göz çevrenize sürerek 30 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

Göz altı torbaları ve morluklar için maske;

1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı buğday yağı
iki çay kaşığı patates suyunu ( patatesi rendeledikten sonra suyunu çıkarabilirsiniz )

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, elde ettiğiniz karışımı bir pamuk yardımıyla göz altlarınıza uygulayın. Zamanla emileceğinden durulamanız gerekmez.

Kırışıklıklara yumurta akı

Çırpılmış yumurta akını gözlerinizin kenarlarına ve kırışıkların yoğun olduğu diğer bölgelere (dudak kenarları, kaşların arası gibi) sürün. Kurumasını bekleyip buzlu suya batırdığınız pamukla temizleyin.

Göz altı morluklarına yulaf;

1 tatlı kaşığı yulaf ununu soğuk sütle karıştırıp maske haline getirin. Bu karışımı göz çevrenize sürün ve kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın. Bu kür sayesinde göz altı torbalarınız ve morluklarınız tarihe karışacak.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder