28 Ağustos 2016 Pazar

Yüzdeki Kılların Rengini Açan 4 Doğal Maske Tarifi


Yüzünüzdeki ayva tüylerinin ve istenmeyen kıllarınızın rengini açmak istiyorsanız size vereceğimiz 4 doğal maske tarifini uygulamanızı öneriyoruz. Yüzünüzdeki kıllar almanıza rağmen sizi rahatsız edecek derecede hızlı büyüyebilir ya da saç renginizle kaşınızın uyumlu olmaması gibi durumlar sebebi ile kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Bu durumda rengin,n biraz açılmasını sağlamanız faydanıza olacaktır. İşte yüzdeki kılların rengini açan 4 doğal maske tarifi.

1-Zerdeçal Maskesi

2 yemek kaşığı yabani zerdeçalı bir yemek kaşığı süt ile iyice karıştırıp hamur elde edin. Tüm yüzünüze bu maskeyi uyguladıktan sonra 15 dakika bekletin. Daha sonra su ile güzelce durulayıp yüzünüzü temizleyin. Maske uyguladıktan sonra yüzünüzde geçici sarılık bırakacağı için dışarı çıkmadan evvel kullanmamanız faydanıza olacaktır. Evde geçireceğiniz günün sabahında kullanmanız daha doğru olacaktır.

2-Oksijenli Su Kürü

Cam bir kavanoz içerisine 3 yemek kaşığı oksijenli su ile beraber 1 yemek kaşığı kadar amonyak ekleyin. İyice karıştırıp pamuk yardımı ile yüzünüzdeki kılların üzerine sürün. Yaklaşık olarak 2-3 dakika beklettikten sonra uyguladığınız alanı bol su ile yıkayın. Uygulama sonrasında biraz kaşıntı yapıyor olsa da endişelenecek bir durum söz konusu değildir.

3-Papatya Maskesi

Kuru papatya yapraklarından bir avuç kadar alıp ocakta kaynattığımız suyun içerisine atıp demlenmesini bekliyoruz. Suyunu süzdükten sonra bir bardağın için koyup içine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekliyoruz. Pamuk yardımı ile yüzümüzde rengini açmak istediğimiz kıl ve tüylerin üzerine bu karışımı sürerek elimizle iyice yediriyoruz. Birkaç saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi günde bir kez uyguladığınızda bir süre sonra farkı görmeye başlayabilirsiniz. Hatta bir ay sonra gözle görülür bir değişikliğin meydana geldiğini görebilirsiniz.

4-Leblebi Tozu Maskesi

2 yemek kaşığı leblebi tozu, 1 yemek kaşığı süt kreması, 2 çay kaşığı süt ve 1 çay kaşığı zerdeçalı bir kabın içerisine alarak yumuşak bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürerek 20 dakika kadar süre boyunca kurumasını bekleyin. Daha sonra banyo lifini kullanarak ılık suyla maskeyi yüzünüzden çıkarın. 1 ay boyunca haftada 2 ya da 3 kez bu maskeyi uygulamanız sayesinde hem yüzünüzdeki kıl ve tüylerin hem de cildinizin renginin açılmaya başladığını görebilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder