24 Ağustos 2016 Çarşamba

Çİzgileri Gizleyen 4 İpucu


Kadınların yaş aldıkça ortaya çıkan sorunlarından biri de yüzünde beliren çizgilerdir. Bu çizgiler sadece yaşlanmaya bağlı olarak değil, mimikleriniz veya yazın uzun süre güneşin altında durmaktan kaynaklı da oluşabilir. Bunları saklamak için iyi bir bakım ürününden destek almalısınız. Ancak bakımın dışında uygulayabileceğiniz pratik yöntemler de yok değil. Mesela küçük makyaj hileleriyle yüzünüzü bir anda daha genç gösterebilirsiniz. İşte size harika 4 hile:

Kaşlarınızı belirginleştirin

İnce veya cansız kaşlarınız varsa, göz çevresindeki kırışıklıklar daha ön plana çıkacaktır. Bunu gizlemek için kaş farı ile kaşlarınızın üzerinden geçin. Şeffaf rimel ile taramak da kaşlarınızın daha belirgin bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Far seçimine özen gösterin

Göz etrafında ve alında bulunan kırışıklıkları gizlemek için koyu renk far kullanmaktan kaçının. Koyu renkli ve iddialı farlarla çizgiler daha belirgin hale gelir.Bu sebeple makyajınızda ten rengi, şeftali tonları, açık kahve ve mavi tonlarında farlar tercih edin.

Fondöten ve pudra tercihini iyi yapın

Mümkünse pudra kullanmamanızda fayda var. Çünkü toz pudraların çizgileri daha çok ön plana çıkardığı bir gerçek. Fondöten seçiminde ise sıkılaştırıcı özellikli olanları tercih etmeye bakın.

Dudak kalemiyle gençlik aşısı

Dudağınızın kenarında ince çizgiler veya incelme oluştuysa, bunun en iyi çözümü dudak kalemleridir. Dudaklarınıza nemlendirici veya bir dudak balmı ile masaj yapıp uygun bir zemin oluşturduktan sonra bir kalem ile dudak çevresini belirginleştirin.Ardından fırça yardımıyla rujunuzu sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder