27 Ağustos 2016 Cumartesi

Bahar Makyajı İçin 7 Öneri


Baharın iyice gelmesi ve yaza yaklaşılması ile birlikte kış mevsiminde yapılan ağır makyajların yerini daha hafif bir makyaja bıraktığını söyleyebiliriz. Ayrıca kış aylarında daha renksiz makyajların yerine bahar makyajı için 7 öneri listemizde de yer alan renkli makyaj ürünlerinin kullanılmaya başladığını da görebiliriz. Peki, bu sezon makyaj yaparken hangi unsurlara dikkat etmek ve makyajı nasıl yapmak gerekir? Bu soruların cevabi için önerilerimize göz atmanız ve bunları uygulamanızın size büyük bir fayda sağlayacağını görebilirsiniz.

1-Retro kirpikler: 2015 İlkbaharı için en trend olan göz makyajı ayrıntılarından biri olarak karşımıza çıkan retro kirpik trendini uygulamak için ilk olarak göz kapaklarınıza uçuk mavi gibi çok yumuşak tonlarda bir far uygulamanız gerekmektedir. Daha sonra da kirpiklerinize yoğun bir şekilde maskara sürmelisiniz.

2-Parlak likit farlar: Kalıcılık konusunda toz farlara nazaran daha uzun süre kullanabileceğiniz likit farlar, bahar ayları için kurtarıcı niteliğe sahiptir. Özellikle tavsiye edebileceğimiz nude tonlardaki likit farlarla kombin edilebilen alt tonu turuncu olan kırmızı rujları kullanmanız yararınıza olacaktır.

3-Kahverengi tonlu farlar: Makyajınıza pastel bir dokunuş getirmekte olan kahverengi tonlarının yeni sezonun trendleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bilhassa nude makyaj yapmayı tercih ettiğinizde çok sevilen kahve tonlarının her göz rengi ile uyumlu olması büyük bir rahatlık sağlayacaktır.

4-Dumanlı göz makyajı: Her sezonun vazgeçilmez makyaj trendi olan dumanlı göz makyajı, özellikle bahar renkleri ile uygulandığı zaman değişik bir görüntü elde etmenize olanak sağlayacaktır. Bunun için mürdüm ve mor tonları kullanımının ideal olduğunu söyleyebiliriz.

5-Mat rujlar: Son birkaç yılın en trend makyaj malzemeleri arasında yer alan mat rujlar, daha doğal bir görüntü elde etmeniz bakımından size büyük bir fayda sağlayacaktır. Baharın temasına uygun olan fresh görüntüsü ile sizi çok mutlu edeceği kesin.

6-Siyah eyeliner: Göz farı bile kullanmanıza gerek kalmadan oldukça doğal bir görüntü yakalamanıza olanak sağlayacak olan siyah eyeliner kullanımı faydanıza olacaktır. Nemlendirici kullanıp bir allık kullanmanız ve hafif bir parlatıcı ile de makyajınızı tamamlamanız doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlayacaktır.

7-Tonlama ve şekillendirme: tüm yüzünüzde aynı fondöteni kullanmanız çok yanlıştır. Bunun yerine çene, alın, dudak üst ve gözaltına daha aydınlık erici diğer bölümlere daha mat bir fondöten kullanmanız faydanıza olacaktır.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder