30 Ağustos 2016 Salı

Selülitleri Yenmenin 16 yöntemi

Biz hanımların en büyük kabuslarından biri de selülitler. Selülitli bacaklar ve kalçalar hiçbir kadını mutlu etmez. Özellikle de yaz aylarında bikini giyip plajda gezdikleri zamanlarda. Selülit oluşumunda egzersiz yapmamanın, hormonların etkisinin yanı sıra doğru beslenmemenin de etkisi oldukça fazla.

Selülitlerin oluşmasını engellemek için bazı yöntemleri sizlerle paylaşmak istedik. İşte, 17 yöntem:


1-Günde 6 badem, 2-3 adet ceviz ve 8 adet fındık yemeyi ihmal etmeyin. Selülit olmasını engellemenin yanı sıra kilo dengesini korumak açısından da etkili.



2-Kahvaltıda tereyağından mümkün olduğunca uzak durun.
3-Etin az yağlı olanını tercih edin.
4-Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltı etmeyi ihmal etmeyin. Aynı şekilde diğer öğünleri de atlamadan düzenli beslenin.
5-Günde en az iki litre su içmeyi alışkanlık haline getirin.


6-Sabah kalkar kalkmaz ve akşam uykuya yatmadan önce ılık su içine limon sıkıp için.
7-Meyveleri lifli oldukları için kabukları ile yemeyi tercih edin. Özellikle elma, armut gibi meyveleri kabukları ile yiyebilirsiniz.
8-Beyaz ekmek yerine, kepek ekmeği ya da çavdar ekmeği tercih edin.
9-Çay, kahve, sigara ve alkol tüketimine dikkat edin, bu saydıklarımızdan uzak duramıyorsanız da mutlaka azaltın. Özellikle sigara ve alkol damar sağlığını etkiliyor.
10-Salatalarınıza yağ koymaktan kaçının. Ben yağsız yiyemem diyorsanız o zaman çok az bir miktarın üzerine çıkmayın.



11-Bazı yiyecekler selüliti önlemek konusunda etkilidir. Ananas, içeriğinde bulunan Bromelin enzimi sayesinde selülit oluşumunu, ödem ve şişkinliği engeller. Elma, portakal, frambuaz, çilek, havuç, ıspanak, turp, domates, kereviz gibi besinler selüliti önleyen yiyeceklerin arasında sayılabilir. A vitamini ve E vitamini, metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca deriyi düzleştirici etkileri nedeniyle selüliti de önlemekte etkilidir. Selüliti önleyen yiyecekleri beslenme listenize ekleyebilirsiniz.


12-Üç beyazdan uzak durun. Unlu yiyeceklerden, tuz ve şekerden uzak durmak vücut sağlığı ve kilo dengesi açısından da önemli.
13-Selüliti önlemenin yollarından bir diğeri de çok sık kilo alıp verilmemesine dikkat edilmesidir.
14-Düzenli yürüyüş yaparak vücuttaki toksinleri atabilirsiniz. Her gün olamasa da haftada en az 4 gün 30-45 dakikalık tempolu yürüyüş yapın.
15-Egzersiz yapmak hem selülit oluşumunu engellemek hem de kilo vermede ya da kiloyu dengede tutabilmekte oldukça önemli bir yere sahip. Egzersiz yaparak vücutta endorfin salgılanmasını arttırır böylelikle kendinizi daha dinç, mutlu ve rahatlamış hissedersiniz. Yürüyüş dışında yüzme ve pilates de egzersiz programınızda yer alabilir.
16-Selülitle tedavide etkili bir başka yöntem de hafif hareketlerle yapılan masajdır. Günde en az 5 dakika eldiven veya bir fırça yardımıyla yapabileceğiniz masaj kan dolaşımını hızlandırması nedeniyle etkili.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder