2 Ağustos 2016 Salı

Vaka Taşınabilir Ampuller

Ian Bach tasarımı Vaka taşınabilir ampuller, ağaç şeklindeki ahşap bir standın dallarına monte edilmiş lambalardan oluşuyor.

İngiltere Loughborough Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 2008 yılında iyi derece ile mezun olan Ian Bach, bu tasarımını öğrenciyken proje ödevi olarak hazırlamış. İnsanların dünya ile etkileşim biçimini, yenilikçi endüstriyel tasarımlar ve projeler ile daha basit ve eğlenceli hale getirmeyi seven ve teknoloji yolu ile hayatı kolaylaştıran ürünler tasarlamayı bir tutku olarak gören Ian Bach, İngiltereve Avrupa genelinde Vodafone, HP, Microsoft gibi ünlü markalarla da çalışma şansını yakalamış. Pratik becerilerinin yanı sıra, tasarım, araştırma, danışmanlık ve hizmet tasarımı konularında da profesyonel deneyime sahip olanIan Bach, kendi adında kurduğu firması ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Tasarımlarını, teknoloji ve pratik becerileri ile birleştiren Ian Bach, abajur sınıfına giren Vaka taşınabilir ampullerde çok ilginç bir özellikle karşımıza çıkıyor. Abajurun dallarına takılı olan ampuller, yerinden çıkabiliyor ve siz onları yanar halde istediğiniz yere götürebiliyorsunuz. Ampuller silikondan yapılmış olduklarından ışığı kapatmak yada yeniden açmak için Vaka ampulü sıkmanız yeterli oluyor. Işığın az veya çok yanmasını istersenizde ampulu çevirerek istediğiniz güçte ışık ayarı yapabiliyorsunuz.

Pratik, bir o kadar da şık bir tasarım olan Vaka taşınabilir ampuller, elektrik ile çalışan ağaç şeklindeki standında hem şarj oluyor hem de ağacın dallarında parlayan küreler göz zevkinizi tamamlıyor. Başka bir köşede veya odada ışığa ihtiyaç duyduğunuzda ise, ağacın dalından bir Vaka ampul almanız yeterli. Bu ampulleri ise istediğiniz yere götürebilir, kullanabilirsiniz.

Ian Bach’ın tasarladağı Vaka taşınabilir ampuller hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler ianba.ch web sitesini ziyaret edebilirler.






kaynak:http://www.designcoholic.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder