16 Ağustos 2016 Salı

Keratin Saç Bakımına Dair Bilgiler


Saç düzleştiricileri, kimyasal bakım ürünleri, boya gibi işlemler sonucunda saçımız ihtiyacı olan keratini kaybederek solgun, yıpranmış ve sağlıksız bir görünüme ulaşır. Bu durum tekrarlandıkça da saçlarınız baş edilmesi zor bir hal alır. Ancak son dönemlerde popülerliği artan keratin saç bakımı ile saçlarınızı düzleştirip onlara daha parlak ve bakımlı bir görünüm kazandırmanız mümkün.

Düz, sağlıklı ve kusursuz saçlara kavuşmak herkesin ortak arzusu. Eğer saçlarınız kıvırcıksa saç maşaları, saç düzleştiricilerinden, düzenli fön çektirmekten yorulmuş olmalısınız. Zaten bu yöntemler saçlarınızdaki keratine zarar verip saçınızın yıpranmasına yol açar. Ancak keratin saç bakımıyla saçınız düzleşirken aynı zamanda güneş, hava kirliliği gibi dış etkenlere karşı da güçleniyor.

Keratin bakımı hangi saçlara uygulanır?

Saçınıza uygulanan boya, açıcı gibi kimyasal işlemler, nem, hava kirliliği ve saçınıza şekil vermek için kullandığınız düzleştirici, maşa gibi aletler saçlardaki keratinin zarar görmesine neden olarak saçınızı cansız ve solgun bir görünüme ulaştırır.

Saçınızda aşırı yıpranma ve kuruma varsa, saçınız ana yapısını kaybetmeye başlamışsa; örneğin kıvırcık olan saçınız dalgasını yitirmişse keratin bakımı sizin için uygun olacaktır. Keratin bakımı yıpranmış saçlarınızı onaracağı gibi saçlarınızın incelen kısımlarını doldurmaya yarayacaktır. Keratin, saçın ana yapısında bulunan bir madde olduğundan, yıpranmış saçınıza uygulanabilecek en iyi bakım keratin olacaktır. İşlem görmüş, hasarlı saçlarda keratin miktarı azaldığından, oluşan boşlukları doldurmak, daha dolgun bir görünüm kazanmak için keratin yüklemesi şarttır. Daha gür, sağlıklı ve düz bir saça sahip olmak isteyenler keratin bakımı yaptırabilir.

Keratin bakımı neden yapılır?

Gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih edilen Keratin bakımı veya keratinli saç bakım ürünleri saçları güçlendirmek ve onlara daha iyi bir görünüm kazandırmak için en etkili yöntemlerden biri. Peki keratin bakımı neden yapılır?

Keratin bakımını yaptırmak için 3 neden gösterebiliriz.

1.Kıvırcık veya dalgalı saçları uzun süreliğine düzleştirmek
2.Yıpranmış saçları onarmak, eski gücüne kavuşturmak
3. Gür, parlak ve sağlıklı saç yapısına sahip olmak

Keratin bakımının faydaları sadece bununla sınırlı değil. Genellikle kıvırcık veya dalgalı saçları kalıcı olarak düzleştirmek amacıyla yapılan keratin bakımı aslında kuru ve yıpranmış saçlara uygulanan etkili bir genel bakımdır. Bu bakım sayesinde kuru saçlarınız yumuşayarak sağlıklı bir görüntüye ulaşırken incelmiş, dökülen saçlarınız ise eski gür haline kavuşacaktır. Saçlarınızı düzleştirmek ve aynı zamanda etkili, yoğun bir bakımdan geçirmek istiyorsanız keratin bakımı sizin için biçilmiş kaftan.

Yaklaşık 20 ile 30 dakika arası süren keratin bakımı sonrasında, saçınız uzun süreli bir düzleşme, parlaklık ve sağlıklı görüntüye kavuşacaktır. Ayrıca bu sıvı keratin saçınızın gün içinde maruz kalabileceği her türlü dış etkilere karşı koruyucu bir görev üstlenir. Saçınızı tüm zararları etkilere karşı koruyarak saçınızın daha uzun süre güçlü kalmasını sağlar.

Keratin saç bakımı nasıl yapılır?

Keratin saç bakımını kuaför salonunuzdaki uzman birine yaptırmalısınız. Öncelikle saçlar keratin bakımına ait kendi şampuanı ile yıkanıp durulanır. Yıkamadan sonra saçınız 3 ile 5 dakika kadar bekletilir. Ardından Keratin yüklemesine başlanır. Keratin bakım ürünü her tutama boydan uca sürülür ve belirli bir süre bekletildikten sonra kurutma makinesiyle kurutulur. Daha sonra maşayla iyice düzleştirildikten sonra nemlendirici bakım kremi ve şampuanla tekrar yıkanıyor.

Keratin uygulamasından sonra saçlarınızı yıkamak için en az 3 gün beklemeniz gerekmekte. Keratinle düzleşen saçların kalıcılığını korumak için ise özel şampuan ve saç bakım kremlerini kullanmanızı öneririz. Saçların düz kalma süresi kullanılan ürünün içerdiği Keratine göre değişiklik gösterse de, ortalama 3-5 ay arası saçlar düz görünümünü korumaktadır.

Yıpranmış saçların ilacı:Keratin bakımı

Kimyasal işlemlerden dolayı yıpranmış, neredeyse kopmak üzere olan veya dökülen saçlar için en etkili keratin bakımı Brezilya Keratinidir. Ancak diğer keratin bakımlarının etkisi de göz ardı edilemez. Zaman içerisinde deformasyona uğrayan, açıcı ve boya işlemlerinden ötürü ihtiyacı olan keratini kaybeden saçlar sıvı keratin yüklenmesi ile eski gücüne ve kalitesine tekrar kavuşabilmektedir. 

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder