26 Ağustos 2016 Cuma

Makyajsızda Güzel Görünmek İçin 8 Tüyo


Cildinizin güzel görünmesi için direk olarak makyaja yönelmeniz doğru bir yöntem değil. Evet makyajın insana bambaşka bir hava kattığı gerçek. Ancak sık makyaj yapmanın cildinize yarardan çok zararı olabilir. Özellikle hassas ve akneli ciltlerde makyaj sonrası sivilcelerde artış görmek mümkün. Bu nedenle her zaman makyaja başvurmak yerine cildinizi düzenli temizleyerek sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Yüzünüzü cilt tipinize uygun bir ürünle düzenli olarak temizleyip bakım yaptığınız takdirde, cildiniz taze bir görünüme kavuşacak ve makyaj yapmak sizin için ikinci planda olacaktır.

Nemlendiriciyi ihmal etmeyin

Yeterince nemli, pırıl pırıl bir cildiniz varsa, makyaj yapmaya pek ihtiyacınız olmayabilir. Sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilt için, düzenli olarak cilt tipinize ve yaşınıza uygun bir nemlendirici kullanmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşamları cildinizi temizledikten sonra uygulayacağınız nemlendirici ile canlı bir cildin temellerini atabilirsiniz.

Göz çevresi kremlerinden destek alın

Göz altı kapatıcıları özellikle çalışan kadınların bir numaralı tercihi. Gün boyu bilgisayara bakmanın verdiği yorgunluk sonucunda oluşan gözaltı izlerini gizlemek için hepimiz kapatıcılara yöneliyoruz. Ancak yoğun nemlendirici özelliğe sahip göz çevresi kremleri varken, kapatıcı kullanmak çok da doğru bir tercih değil. Gece yatmadan önce göz çevresi kremleriyle bakım yapıp yaşınıza uygun serumlar kullanarak çok daha etkili bir sonuç alabilirsiniz. Gündüzleri uygulayacağınız aydınlatıcı etkili göz çevresi kremleri ise gözaltı kapatıcılarıyla ilişiğinizi kesecektir.

Haftada bir peeling yapın

Cildinizdeki ölü derilerden kurtulup yüzünüze canlılık kazandırmak istiyorsanız, haftada bir peeling yapmaya özen gösterin. Cildinize düzenli olarak uygulayacağınız peeling ile sağlıklı ve taze bir görünüme kavuşmanız mümkün. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta cildinize uygun bir ürün kullanmanız. Özellikle hassas ve sivilceli ciltlerde kullanacağınız ürüne dikkat etmelisiniz.

Uykunuzu iyi alın

Cildimize iyi gelen şeylerden biri de düzenli uyku. Cilt kendini geceleri yenilediğinden günde 8 saat uyumak şart. Uykunuzu iyi aldığınız takdirde gözaltı morlukları ve halkalar gibi güzelliğinizi tehdit eden unsurlara elveda diyebilirsiniz.

Kaşlarınıza şekil verin

Yüzünüzün ifadesini bir anda değiştirebilen kaşları doğru şekillendirmek oldukça önemli. Kaşlarınızın fazlalıklarını alıp iyi bir şekil vererek yüzünüzün güzelliğine güzellik katabilirsiniz. Düzenli alınmış, iyi taranmış kaşlarla son derece bakımlı görünebilirsiniz. Eğer kaşlarınız seyrekse veya döküldüğünün farkındaysanız, doğal bakım yağlarıyla dolgun bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle Argan yağı kaşınızın gürleşmesi için iyi bir yöntem.

Kirpikleriniz dolgun görünsün
Kadınların en sık kullandığı makyaj ürünlerinden biri şüphesiz maskaralar. Kadınların uzun ve dolgun görünümlü kirpiklerle kendilerini daha güzel ve çekici hissettikleri bir gerçek. Ancak güzel kirpiklere sahip olmak için rimel sürmek şart değil. Geceleri yatmadan önce gözlerinize bir miktar vazelin uygulayarak bakımlı, gür ve uzun kirpiklere kavuşabilirsiniz.

Dudaklarınıza canlılık katın

Makyajsız olduğunuzda öne çıkan noktalardan biri de dudaklardır. Canlı renkte güzel ve alımlı dudaklar için peeling’den yardım alın. Haftada bir kez kuru bir diş fırçası ile dudaklarınızı fırçalayıp ölü derilerden arındırarak göz alıcı dudaklara kavuşabilirsiniz. Buna ek olarak dudaklarınızı düzenli olarak nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Kremsi kıvamda bir dudak koruyucusu ile dudaklarınıza hem parlak hem de canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Diş bakımını ihmal etmeyin

Güzel bir gülümseme bir anda sizi dünyanın en güzel bayanına dönüştürebilir. Güzel bir gülümseme denilince içtenlik kadar dişlerinizin bakımlı olması da önemlidir. Bembeyaz, inci gibi bir gülümsemenin yarattığı etki makyajlı ciltle bir tutulamaz. Bu nedenle beyazlatıcı diş macunlarıyla sabah, akşam dişinizi fırçalayarak çarpıcı bir gülümsemenin temellerini atabilirsiniz. Unutmayın, samimi, bembeyaz bir gülümseme karşınızdaki insana doğal güzelliğinizi göstermenin en iyi yolu.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder