14 Ağustos 2016 Pazar

Saçları Güzelleştirecek Tüyolar


Her kadının hayali olan sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmak hiç de zor değil.Birkaç ufak ve basit işlemle canlı ve bakımlı saçlara kavuşmak mümkün. Gelin, bu önerilere bir kulak verin.

Saçlarınız uzadıkça diplerinizin onları beslemesi son derece zorlaşır. Yeterince beslenemeyen saç uçları zamanla kırılarak sağlıksız bir görünüm alır. Saçlarınızın sağlıklı olması için 2-3 ayda bir uçlarından kestirmeyi ihmal etmeyin.

İşlem görmüş bir saça sahipseniz, ısı koruyucu saç spreyleri kullanarak saçınızdaki yıpranmayı en aza indirebilirsiniz. Bu spreyleri saç düzleştirme işleminden önce uygularsanız saçınızın daha az yıpranmasına yardımcı olursunuz.

Oldukça kuru ve yıpranmış bir saçınız varsa, size en iyi gelecek şey Zeytinyağıdır. Yoğun nemlendirme özelliği bulunan zeytinyağını saç derinize uygulayıp başınızı havluyla sarın ve ertesi sabaha kadar bekleyin.

Uyumadan önce saçlarınızı fırçalamak oldukça faydalı bir işlem. Fırçalama işlemi ile saç derinizdeki kan dolaşımı arttığından daha sağlıklı saçlara kavuşmanız kolaylaşıyor.

Saçınıza haftada bir saç maskesi uygulamaya özen gösterin. Özellikle yıpranan saçlarınız varsa, haftada bir uygulayacağınız maske, saçınızdaki kırıklarını onararak daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacak.

Mümkün olduğunca bitkisel yağlardan oluşan doğal maskeler uygulamaya çalışın. Organik ve bitkisel içerikli saç maskeleri kozmetik ürünlere göre çok daha sağlıklı sonuçlara ulaştırır.

Saçların kırılmasını ve birbirine dolanmasını engellemek için havluyla sertçe kurulamaktan kaçının. Bunun yerine havlu yardımıyla hafifçe nemini alın ve ılık hava vererek kurutun.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder