6 Ağustos 2016 Cumartesi

Kireç Lekeleri Nasıl Yok Edilir?



Banyo ve mutfakta her şey ışıl ışıl iken metal yüzeylerin üzerinde beyaz tabaka halindeki kireç lekelerini hiçbir ev kadını sevmez. Suyu kullandığınız sürece kireci yok etmek mümkün değil. Bundan nedenle yok etmeye çalışmak için sayısız yola başvurmaya gerek yok çünkü kısa sürede kireç lekesi aynı alanda tekrar oluşacak. Yalnızca kireç lekesi temizliğini rutin haline getirmek önemli. Bu yazıda kirecin pratik yönden temizlenmesi konusunda size bilgi verip, kireç lekelerini silme tekniği paylaşıyoruz. Kireç lekeleri nasıl temizlenmeli?

Kireçli alanın sürekli temizlendiğinden emin olun

Evinizde doğa şekilde oluşan mineraller var ve bu mineraller kristalize olduklarında bulundukları yüzeyde pürüzlü ve kabuklu bir tabaka bırakılar. Bunlardan en sık karşılaştığımız kireç lekesi inatçıdır ve ne kadar temizlemeden bırakırsanız o kadar büyürler. O yüzden kireci gördüğünüz anda müdahale etmeli, biriktirip silmenizden çok daha iyidir.

Kireç lekeleri için detarjansız fırça kullanmayın

Tabi ki sadece fırça kullanarak lekeleri yok edebilirsiniz ama böylelikle sildiğiniz çelik evyenize ve banyo musluğu, duş başlıklarınıza zarar verme olasılığınız artar. Harika görünümlü mutfaklarınızı ve tuvaletlerinizi oldukça pahalı bu donanımlara zarar vermemeniz için mutlaka kireç sökücü kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bir saat kadar kireçli yüzeyi deterjanlı bırakın

Eğer ilk yöntemdeki gibi yapıyorsanız, herhangi bir kireç tabakasından kurtulmak sadece suyla durulama ve kuru veya nemli bir bezle silmek kireçli alanı parlatmak için yeterlidir. Fakat daha inatçı uzun süre dokunulmamış bölgeler için daha uzun bir temizliğe ihtiyaç olacaktır. Muslukların altında kalan bölgeleri temizlemek zordur ama birçok kireç sökücünün formülü bu zor işlerin altından kalkmak için uzun tasarlanmıştır. Alternatif olarak plastik bir kap içine kireç sokucu koyarak musluğun başlığını bu suyun içine koyup 1 saat kadar bekletebilirsiniz lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

Kullandıktan sonra banyo ve mutfağı silmeyi alışkanlık haline getirin

Bu sayede kireçlerin birikmesi diye bir şey ortadan kalkmış olur çünkü suyu ortadan kaldırmış olursunuz. Is kireç lekesine geldiği zaman, en iyisi biran önce kurtulmaya bakmaktır, ne kadar bekletirseniz o kadar kötüye gider.

kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder