6 Ağustos 2016 Cumartesi

Evde Güzellik Sırları

Geçmişten günümüze özellikle de kadınların en fazla dikkat ettiği ve önem verdiği durum güzellik sırları alanında kendilerini dahi bir duruma getirmektir. Mankenlerin, sanatçıların, şarkıcıların ve sınırsız pek çok ünlünün gerek cilt bakımında gerek saç bakımında gerekse el ve ayak bakımlarında bilinen pek çok sırrı vardır. Peki nedir bu güzellik sırları ve nasıl uygulanmaktadır bir göz atmakta fayda vardır.

Eğer vücudunuzda yer alan her bölgeye ayrı olan bu sırları rutin bir biçimde uygularsanız ya da yeteri miktarda uygularsanız mutlaka etkilerini kısa sürede göreceksiniz. Ve kendinize ait olan her yerinizin bebeksi bir dokunuşa ve harika görünümlere de sahip olduğunu anlayacaksınız. Öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken rutinler cilt bakımına ait olan rutin ve sırlardır.


CİLT BAKIMINA AİT GÜZELLİK SIRLARI

Cildiniz tüm organlarınızı kaplayan ve vücudunuzdaki en hayati organ olarak bilinen bir yapıya sahiptir. Cildinize doğru bakımları uyguladığınızda, doğru güzellik sırları ileri cildinize baktığınızda her zaman gerçek anlamda güzelliği yakalamış olursunuz. Cildinize özel olan güzellik sırları içerisinde ilk sırada yer alan durum rutin cilt temizliğidir. Cildinizi mutlaka siyah noktalardan, sivilce ve aknelerden, ölü hücrelerden ve pul pul dökülen kuru bölgelerden arındırmak için gece ve gündüz ayrı ayrı olmak şartıyla bir temizlik yapmanız gerekir.

Öncelikli olarak cildinize uygun bir temizleme jeli ile temizlemeli, ardından tonikleme işlemine geçmeli ve ardından da peeling etkili temizleyici kullanmalı ya da direkt olarak peeling yapmalısınız. Bunun ardından eğer opsiyonel olarak bir ürün kullanıyorsanız bunu uygulamalı ve üzerine serum, nemlendirici ya da gündüz, gece ve güneş kremi gibi ürünlerinizi uygulamalısınız.


Güzellik ipuçları denilince akla ilk olarak makyaj ve benzeri bezenmeler gelse de asıl önemli olan şey ilk başta temizlik ve hijyendir. Cildinize bu şekilde rutin bakım yaptıktan sonra el ve ayaklarınızın da bakımına özen göstermelisiniz. El ve ayaklarınıza da her sabah ve akşam günde en az iki kez olmak üzere güzellik sırlarıkapsamında bakım uygulamalısınız. Cildinizin yapısına uygun ürünler ile el ve ayaklarınızı ılık su ve sabunla temizledikten sonra peeling yapabilir ve ardından nemlendirici krem uygulayabilirsiniz.


SAÇ BAKIMINA AİT GÜZELLİK SIRLARI

Cilt bakımında olduğu kadar en az saç bakımında da uyulması gereken güzellik ipuçları mevcuttur. Saçlarınızın her zaman daha parlak daha ışıl ışıl ve daha dolgun gözükmesini istiyorsanız mutlaka bu güzellik sırları saçlarınıza uygulanmalıdır.

Saçlarınızı haftada en az 3 kez ılık hatta soğuğa daha yakın bir su ile yıkamalısınız. Mümkün olduğu sürece aynı şampuanı kullanmaya devam etmelisiniz. Saç kremi, saç besleyici yağ ve benzeri opsiyonel ürünleri kullanmanızda her zaman fayda olacaktır. Ve saçlarınızı sık sık boyayarak renk değişikliği de yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde saçlarınız yanar ve zamanla sık bir şekilde dökülmelere sebebiyet verilir. Saçlarınıza şekil verirken elektrikli saç şekillendiriciler yerine, şampuan, losyon ve krem gibi şekillendiricileri kullanabilirsiniz. Bu şekilde her zaman saçınızın yapısını da korumuş olursunuz.


MAKYAJ YAPIMINDA GÜZELLİK SIRLARI 

Makyaj yapmak her kadını güzelleştirir ancak mutlaka bazı zorlukları da vardır. Eğer makyaja dair olan güzellik sırları kapsamında bilgiye sahip olursanız, hem güzelliğinizi korumuş olacak hem de bu zorlukları en basit şekline indirgemiş olacaksınız. Makyaja dair güzellik sırları içerisinde ilk yer alan durum kapatıcı kullanımıdır. Eğer kapatıcılarınız yüzünüze çok koyu geliyorsa içerisine bir miktar nemlendirici krem katarak rengini açabilirsiniz.

Eğer eyeliner çekmekte çok zorlanıyorsanız bir kredi kartı yardımıyla dahi eyelinerinizi kolaylıkla kuyruklandırabilirsiniz.

Eğer maskaralarınız topak topak oluyorsa ve zamanla kirpiklerinizi yıpratmış gibi gösteriyorsa, mutlaka maskaranızı kullanmadan önce ısıtmanızda fayda olacaktır.

Rujunuzun dudaklarınızı daha dolgun göstermesini istediğinizde ya da parlatıcı bir ürünü mat bir hale getirmek istediğinizde ruj ve parlatıcınızın ucuna bir miktar kapatıcı ekleyebilirsiniz.

Aynı zamanda gözlerinizin daha dolgun gözükmesini istiyorsanız, kendi imkanlarınızla daha etkili bir jel-liner üretebilirsiniz. Tek yapmanız gerekense bir göz kaleminizin ucunu ısıtıp 15 saniye soğumasını bekledikten sonra eyeliner gibi uygulamaktır.

Güzellik sırları bu şekilde saymakla bitmemektedir. Ancak öğrendiğiniz tüm güzellik sırları kapsamında uygulamalar yaparsanız çok daha güzel bir kadın olacağınızdan emin olabilirsiniz.

kaynak:http://www.cilt.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder