22 Ağustos 2016 Pazartesi

Kırışıklıklara Elveda Demenin 5 Yolu


Yaş ilerledikçe kendini göstermeye başlayan kırışıklıklar biz kadınların en önemli sorunlarından biridir. 20’li yaşların sonunda yavaş yavaş ortaya çıkan bu belirtiler kadınların korkulu rüyası oluverir. Henüz orta yaşlardayken aynalara küsmek istemiyorsanız ve cildinizin her daim genç ve taze görünmesini istiyorsanız, bu birbirinden etkili 5 yönteme bir şans verin.

1-Kırışıklıklara kaymak ve Elma desteği

Hemen her evde bulunan kaymak ve elma ile kırışıklıklara iyi gelecek harika bir maske hazırlayabilirsiniz. Soyulmuş bir elmayı üç kaşık kaymak ile mikserde birkaç dakika karıştırın. Bu karışımı cildinize iyice yayıp temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. On dakikaya yakın cildinizde bekletip maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla durulayın.
Kaymak cildi yumuşatacağı gibi, cildi nemlendirerek elastikiyet kazandırır. Ayrıca kırışıklıklara karşı iyi bir savaşçıdır. Elma ise cildin diri kalmasını sağlayarak taze ve canlı bir cilde kavuşturur. 20’li yaşlarda bir çıtır olsanız da bu dediklerimizi kulağınıza küpe edip şimdiden uygulamaya başlayın. Böylece kırışıklıkların daha geç çıkmasını sağlayabilirsiniz.

2- Yumurta Beyazı ile gergin bir cilt

Doğal ve basit yöntemlerle kırışıklıklara elveda demek mümkün. Yumurta beyazı ile hazırlayacağınız maske sayesinde botoks’a bir servet harcamanıza gerek kalmayacak. 1 adet yumurta beyazını 1-2 damla limon suyu ile mikserde çırpın. Kar gibi oluncaya kadar bu işlemi sürdürün. Karışım hazır olduğunda cildinize uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. İlk 5 dakikada bile yüzünüzün gerildiğini hissedeceksiniz. Haftada bir bu işlemi uygulayarak gergin ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Unutmadan, maske yüzünüzdeyken mimik yapmamanızda yarar var.

3- Göz çevresine salatalık Maskesi

Kırışıklıklar kadar kadınların güzelliğini tehdit eden diğer unsurlar ise göz çevresinde oluşan koyu halkalar, şişlikler ve yorgunluk belirtileri. Ancak dert etmeyin, basit bir salatalık maskesi ile bu problemlere bir son verebilirsiniz. Bu maskeyi hazırlamak için salatalığı 2 dilim halka şeklinde kesip 5 dakika buzlukta bekletin. Ardından gözünüze yerleştirip 10 dakika bekleyin. Göz altı morlukları ve kırışıklıklara iyi gelmesi için salatayı soğuk sütün içine bırakıp dolapta bekletin. Dolapta beklettiğiniz salataları gözünüze koyup 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Bu kolay ve etkili maske ile şişlikler, göz alt morlukları ve kırışıklıklardan eser kalmayacak.

4- Göz altları için kayısı çekirdeği yağı

Göz altları, kırışıklıkları ele veren en can alıcı noktadır. 20’li yaşların ortalarında kendini gösteren göz altı kırışıklıkları hiç hoş bir görünüm sunmaz. Bunun ortaya çıkmasındaki en büyük neden güneş ışığıdır. Eğer gözlük kullanmıyorsanız kırışıklıklara davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Bu kırışıklıkları önlemek veya gecikmesini sağlamak için bitkisel yağlardan yararlanabilirsiniz. Her gece 2-3 damla kayısı çekirdeği yağını göz altınıza masaj yaparak sürün. Düzenli uyguladığınız takdirde olumlu sonuçlar alabileceksiniz.

5.Yoğurt suyu ile gençleştirici etki

Genç, canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız, işin sırrı yoğurt suyunda gizli. Yoğurdun en faydalı olan kısmının suyu olduğunu biliyor muydunuz? Her gün bir defa cildinizi yoğurt suyuyla silerek harika bir cilde bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Bu maskeyi 20 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Böylece cildiniz hem daha genç görünecek hem de siyah nokta ve kırışıklıklar gibi bir derdiniz kalmayacak.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder