13 Ağustos 2016 Cumartesi

Saçlarınızı Güzelleştirecek 5 Öneri


Çevrenizde giyiminizle olduğu kadar saçınızla da dikkatleri üzerinize çekmek mi istiyorsunuz? O halde saçınızı güzelleştirecek yöntemlerle tanışmaya hazır olun.

Bakımlı ve güzel bir görünüm için neredeyse her gün saçlarımız birçok işleme maruz kalıyor. Fön, maşa vb. işlemler sonucunda yıpranan saçlarımız, aynı zamanda canlılığını ve parlaklığını da kaybediyor. Evde yapabileceğiniz birkaç kolay uygulamayla saçlarınızı sağlıklı bir görünüme kavuşturmak mümkün. Sizin için hazırladığımız bu yöntemleri deneyerek harika saçlara bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Önemli bir davete katılacaksanız, saçınıza bir gün öncesinden silikon bazlı serum ve yoğun bakım maskesini karıştırarak hazırladığınız kürü uygulayın. Bu karışımı 15 dakika kadar saçınızda bekletin, ardından ılık suyla durulayın. Nem bakımından zengin olan bu maske ile kırık saç uçlarınız onarılacak ve sağlıklı saçlara sahip olacaksınız.

Saç kurutma makinesinin ısısı son derece önemlidir. Bu nedenle makinanızın ısısını çok yüksek tutmamaya dikkat edin. Yüksek ısı saçınızın daha hızlı kurumasını sağlasa da, genel anlamda saçınıza zarar verecektir.

Saçınızı olabildiğince düşük derecelerde kurutmaya çalışın. Saç düzleştiricisi ve maşa gibi saç şekillendiricilerini sürekli kullanmamaya özen gösterin. Belli aralıklarla ve düşük ısılarda kullanmayı tercih edin.

Aynı şampuan ve saç kremini uzun süreli olarak kullanmamaya özen gösterin. Arada bir şampuanınızı ve saç kreminizi değiştirin. Sürekli olarak alınan ilaca karşı nasıl bünyemiz bağışıklık kazanıp etkisini her geçen gün yitiriyorsa, aynı şey saç ürünleri içinde geçerli.

Soğuk su saçınız için bulunmaz bir nimet. Saçlarınızın yağlanmasını geciktiren soğuk su, aynı zamanda gözeneklerin kapanmasını sağlayarak saçınızı canlı ve parlak bir görünüme kavuşturuyor. Şampuan ve saç kremini uyguladıktan sonra saçlarınızı soğuk suyla durulamaya özen gösterin.

Banyonuzda saç tipinize uygun iki ürün bulundurmanızda fayda var. İki haftalık periyodlarla ürünlerinizi dönüşümlü kullanırsanız etkileşimin daha kuvvetli olduğunu, saçlarınızın kısa sürede daha sağlıklı hale gelmesiyle fark edeceksiniz.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder