11 Ağustos 2016 Perşembe

Doğal Bir Yaz Makyajı Nasıl Yapılır?


Yazın o bunaltıcı sıcaklarından, o özene bezene yaptığımız makyajımız da nasibini alır. Yüzünüzün terlemesi ile makyajınızın etkisi azalır, hatta uçar gider. Bu nedenle yaz için en uygun makyaj doğal ve uzun süreli dayanıklı olanıdır. Siz de güzelliğinizle dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız sezonun gözde makyaj trendlerini uygulayarak harika bir görünüme kavuşabilirsiniz. Yaz makyajının en önemli kuralı mümkün olduğunca doğala yakın ve hafif olmasıdır.

Doğal ve güzel bir yaz makyajı nasıl yapılmalı?

Fondöten yerine BB krem: Kusursuz, porselen gibi bir cilde kavuşmak için, yağlı görünüme sahip ve yüzünüzde tabaka gibi yer edinip, cildinize nefes aldırmayan fondötenler kullanmanız şart değil. Bunun yerine BB kremler ile çok daha sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm yakalayabilirsiniz. Cildinizdeki kusurları gizleyen BB kremler aynı zamanda cildinizin nefes almasını sağladığı için olası sivilce problemlerine neden olmaz.

Allık: Yanaklarınızda hafif pembe veya şeftali tonlarda allık kullanarak abartı görünümden uzaklaşabilirsiniz. Allık fırçanızı allığa sürdükten sonra fırçanızdaki fazlalığı hafifçe üfleyin. Böylece daha sade bir görünüm yakalayacaksınız. Elmacık kemiklerinize biraz renk katmanız yeterli.

Eyeliner: Gözlerinizi eyeliner ile belirginleştirin. Eyelinerı kirpik diplerine ince bir şekilde sürerek sade ama güzel bir görünüm yakalayın. Kusursuz ve doğal bir makyaj için abartıdan uzak durun. Her ihtimale karşı suya dayanıklı eyeliner tercih ederek oluşabilecek aksiliklerin önüne geçebilirsiniz.

Renkli farlar: Mavi, pembe, yeşil ve sarı gibi canlı renklerde farlar ile modern ve enerjik bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ancak bu pastel renkli farları olabildiğince sade bir tarzda sürerek, doğala yakın bir görünüm elde etmeye özen gösterin. Aksi takdirde bu renklilik doğallık olmaktan çıkar, abartı olarak algılanabilir.

Ruj: Pastel renkleri seviyorsanız dudaklarınızda uçuk pembe veya somon tonlarında bir ruj tercih edebilirsiniz. Makyajınıza biraz canlılık katmak için kırmızı, bordo veya vişneçürüğü tonlarına yönelin. Kırmızı ve bordo iddialı görünse de hafif şekilde sürdüğünüzde hem doğal hem çarpıcı bir etki bırakacaktır.

Rimel: Her yaz olduğu gibi bu sezon da çarpıcı kirpikler öne çıkıyor. Bu sebeple kirpiklerde abartıya kaçmanızda bir sakınca yok. Yoğun maskara ile kirpiklerinize dolgun bir görünüm kazandırarak, güzelliğinizi ortaya çıkarabilir, aynı zamanda tüm bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Ancak takma kirpikler yaz makyajı için doğru bir tercih olmayacaktır. Sıcak yaz aylarında yapıştırıcısı eriyip düşen kirpiklerle uğraşmak can sıkıcı olabilir.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder